28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » No 1.oktobra kases čekos un kvītīs darījuma kopsumma jānorāda gan latos, gan eiro
No 1.oktobra kases čekos un kvītīs darījuma kopsumma jānorāda gan latos, gan eiro
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 30. septembris 2013, 14:52
Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) atgādina, ka jau no rītdienas, 2013.gada 1.oktobra, izsniedzot kases čeku patērētājam — fiziskajai personai, darījuma kopsummai čekos ir jābūt norādītai gan latos, gan eiro. Darījuma kopsummai vienlaikus gan latos, gan eiro no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 30.jūnijam jābūt norādītai, arī noformējot VID reģistrētās kvītis.


Kā izņēmumi, uz kuriem neattiecas prasība darījumu kopsummu kases čekos un kvītīs norādīt gan latos, gan eiro, ir noteikti tirdzniecības automāti (piemēram, kafijas, sulu, saldumu automāti, kas izsniedz preci bez pārdevēja klātbūtnes) un virkne kases aparātu modeļu . Gadījumos, ja tomēr pircējs vēlēsies zināt darījuma kopsummu gan latos, gan eiro, minēto kases aparātu modeļu lietotājiem pēc pircēja pieprasījuma tā būs jāieraksta kases čekā ar roku un jāapstiprina ar savu parakstu.

Atgādinām, ka, norādot darījuma kopsummu (kopējo summu ar pievienotās vērtības nodokli) kases čekā vai VID reģistrētajā kvītī latos un eiro, konvertācijai izmantojams Eiropas Savienības Padomes noteiktais oficiālais maiņas kurss, t.i. - 0,702804 lati par 1 eiro, kā arī jāievēro Euro ieviešanas kārtības likuma 6.pantā noteiktie noapaļošanas principi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: čeki, eiro, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats