19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Čaklā īpašumi ūtrupē; piedzīs nenomaksātos kredītus
Čaklā īpašumi ūtrupē; piedzīs nenomaksātos kredītus
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 17. septembris 2013, 10:56
Nedienu loks ap bijušā Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā ģimeni turpina savilkties, liekot arvien vairāk šaubīties, ka bēgšana no Latvijas bijusi saistīta ar veselības problēmām.


Vakar izsolē izlikts no amata atstādinātās notāres Daces Čaklās nekustamais īpašums Rīgā, Blaumaņa ielā 21, savukārt 14. oktobrī tiesā tiks skatīta SEB bankas prasība pret Ingmāru Čaklo un viņa sievu par aizdevuma, procentu un līgumsoda piedziņu.

Vakar ūtrupē nonāca 151,5 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis Blaumaņa ielā 21, kurā savulaik atradās D. Čaklās praktizēšanas vieta un kas tika novērtēts 64 tūkstošu latu vērtībā. Piedzinēja šajā gadījumā ir valsts, proti, Valsts ieņēmumu dienests (VID), kas D. Čaklajai ir piemērojis vairāk nekā 60 000 latu sodu saistībā ar pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā. Pērn parādījās vairākas neglītas tā dēvētās nodokļu optimizēšanas shēmas, kurās bija iesaistīta Čaklo ģimene. Pēc Zvērinātu notāru padomes lūguma tieslietu ministrs Jānis Bordāns pērnā gada novembrī bija spiests atstādināt no amata zvērinātu notāri D. Čaklo, jo viņa daudzus gadus izmantoja sava vīra – Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā – firmas Divas puses pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem, kas radījis aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un ka šādā veidā notāre centusies optimizēt nodokļus. Tāpat VID atklājis, ka 2010. gadā I. Čaklā firma Divas puses notārei sniegusi tulkošanas pakalpojumus par 42 tūkstošiem eiro, uzturējusi interneta mājaslapu par 30 000 latu un sniegusi sabiedrisko attiecību pakalpojumus par 35 000 latu.

Tikmēr Rīgas apgabaltiesa vakar lēma 14. oktobrī izskatīt AS SEB banka prasību pret I. Čaklo, viņa sievu un diviem galvotājiem par aizdevumu summas, procentu un līgumsodu piedziņu. Piedziņas summa pagaidām netiek atklāta, bet neatmaksātā kredīta summa, visticamāk, ir vairāki desmiti tūkstošu latu.

Naudas problēmas gan nav vienīgās nedienas, kas sagaida Čaklo ģimeni. Pirms mēneša prokuratūra uzrādīja D. Čaklajai apsūdzību par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, t.i., par izvairīšanos no ienākumu, peļņas vai citu nodokļu nomaksas. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pat četriem gadiem. Iespējams, tikpat neiepriecinošs liktenis gaida arī pašu eksdeputātu. Augustā I. Čaklais nolika deputāta mandātu, aizbildinoties ar veselības problēmām un vēlmi ārstēties ārvalstīs. Tikmēr aizkulisēs baumo, ka, lai uzrādītu apsūdzību kādreizējam Vienotības deputātam, ticis gaidīts, kad I. Čaklais vairs nebūs Saeimas deputāts un viņam nebūs deputāta imunitātes. 12. septembrī I. Čaklā vietu parlamentā ieņēma Liene Liepiņa.

Šā gada jūnija sākumā I. Čaklais pēkšņi pazuda no apvāršņa. Viņa atrašanās vieta nebija zināma nedz radiniekiem, nedz partijas biedriem. Turklāt deputāts bija pagaisis kopā ar bērniem un sievu, nesniedzot paskaidrojumus pat savai darbavietai, t.i., Saeimai. Izceļoties skandālam, politiķis tomēr parādījās sociālajos tīklos, atzīstot, ka ir devies uz ārvalstīm, lai uzlabotu veselību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ingmārs Čaklais, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats