25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jauno tramvaju Daugavpilī nav
Jauno tramvaju Daugavpilī nav
Autors: Āris Upenieks / NRA.lv / 6. septembris 2013, 11:30
Kad pavasarī tika noslēgts līgums par 12 jaunu tramvaju iepirkumu Daugavpilij, solīja, ka pirmos trīs vagonus piegādās jau līdz augusta beigām.


Augusts ir pagājis, taču no jaunajiem tramvajiem pilsētā nav ne vēsts. To, ka ar šo iepirkumu īsti viss nav kārtībā, jaunā pilsētas dome secināja visai drīz. Un 19. augustā preses konferencē Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka tiks lauzts līgums ar Baltkrievijas – Latvijas uzņēmumu apvienību Belkomunmaš un Agmen Consulting Bureau, bet piegādātāju pārstāvis Sergejs Batrakovs paziņoja, ka pirmo trīs tramvaju vagonu piegāde iecerēta 31. augustā.

Diemžēl šobrīd nevar runāt par to, ka piegāde tikai nedaudz, par dažām dienām vai nedēļām, aizkavējusies. Pēc Daugavpils a/s Tramvaju uzņēmums pārstāvju Belkomunmaš rūpnīcas apmeklējuma radušās lielas šaubas par piegādātāja spēju pildīt līgumsaistības.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe norāda, ka, pēc tramvaju uzņēmuma darbinieku teiktā, rūpnīcā nav tramvaju ritošās daļas, ir salikti vagonu karkasi, tiesa, nokrāsoti neatbilstošā krāsā, tiem nav logu un durvju... Tātad tramvaju vagoni nav gatavi piegādei.

Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs ir piegādātājam nosūtījis pretenziju vēstuli ar prasību izskaidrot esošo situāciju un sniegt atbildi, vai Belkomunmaš ir gatavs pildīt saistības ar nosacījumu, ka viņiem nāksies maksāt sodu par piegādes termiņu neievērošanu.

Bet ceturtdien, 5. septembrī, piegādātāju apvienības pilnvarotā persona Sergejs Batrakovs paziņoja, ka, visdrīzāk, līdz 12. septembrim Daugavpilī tiks piegādāts pirmais tramvajs. Taču Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka tomēr saskaņā ar līgumu līdz 31. augustam bija jāpiegādā trīs tramvaji, līguma nosacījumi nav izpildīti, tādēļ tikšot sākta līguma laušanas procedūra.

Šobrīd aizvien ticamāks kļūst scenārijs, ka Daugavpils sabiedriskā transporta pasažieriem vēl visai ilgi nāksies braukt ar vecajiem tramvajiem, kuri pilsētā kursē jau vairāk nekā divdesmit gadu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daugavpils, Jānis Lāčplēsis, tramvaji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats