28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » FM aprēķinājusi, kāds būs autogāzes cenas pieaugums
FM aprēķinājusi, kāds būs autogāzes cenas pieaugums
Autors: Apollo.lv / 27. augusts 2013, 12:34
Palielinot akcīzes nodokli autogāzei, maksimālais tās gala cenas pieaugums būs 1,54 santīmi par litru, liecina Finanšu ministrijas (FM) veiktie aprēķini.


Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas paustais viedoklis par autogāzes cenas kāpumu līdz 70 santīmiem ir maldīgs, uzsver FM.

Kā norāda ministrijā, šobrīd aptuvenā autogāzes cena Latvijā ir 40 santīmi par litru. Palielinot akcīzes nodokli, tās cena sasniegs ne vairāk kā 41,54 santīmus par litru.

Paredzamā ietekme uz valsts budžetu pēc akcīzes nodokļa palielināšanas 2014.gadā būs 2,8 miljoni latu, savukārt 2015. un 2016.gadā sasniegs trīs miljonu latu apmēru.

Šobrīd Ministru kabineta (MK) uzdevums ir virzīt attiecīgo likumprojektu (palielinājumu) kopā ar budžetu, kā arī izvērtēt tālāku pieaugumu nākamajos gados, ko FM plāno darīt pēc 2014.gada budžeta apstiprināšanas Saeimā.

Jānorāda, ka Ekonomikas ministrija gan uzskata, ka FM piedāvātais solis ir pārāk zems, tāpēc iespējama diskusija, kad attiecīgie likumprojekti tiks virzīti izskatīšanai MK.



Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: akcīzes nodoklis, autogāze, Finanšu ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats