18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sportisti iesaka treniņu laukumu segumiem pievērst īpašu rūpību
Sportisti iesaka treniņu laukumu segumiem pievērst īpašu rūpību
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 23. jūlijs 2013, 16:16
Latvijā aizvien vairāk sāk apzināties kvalitatīva sporta aprīkojuma ietekmi gan uz sportiskajiem sasniegumiem, gan veselību. Kā viens no galvenajiem nosacījumiem ceļā uz sportistu panākumiem ir kvalitatīvs un drošs segums treniņu laukumos un sacensību norises vietās. Daudzviet valstī tiek plānoti un jau arī aktīvi notiek stadionu un sporta laukumu atjaunošanas darbi, tāpēc uzņēmuma “Baltic Sport Systems” pārstāvis Jānis Ivsiņš skaidro, kā pareizi izvēlēties atbilstošu sporta segumu.


Kā norāda arī paši sportisti, ir svarīgi apzināties, ka drošība ir pirmajā vietā, līdz ar to, sporta segumam jābūt profesionāli ieklātam, kā arī tā kvalitātei jāatbilst augstiem standartiem, pretējā gadījumā tas kalpos vien pāris gadus, lai arī ikviena sporta seguma pasūtītājam, skatoties uz salīzinoši augstajām izmaksām, ir vēlme, lai sporta segums kalpotu ilgtermiņā. 

Izvēloties sporta seguma materiālu, jāņem vērā tas, cik sporta laukums ir noslogots, dažādās sporta laukuma daļās, balstoties un treniņu, sacensību intensitāti, ir iespējams izvietot dažāda veida materiālus. Sintētiskie granulu sporta segumi ir paredzēti skrejceļu un spēļu laukumu ierīkošanai. Ierīkojot sporta segumu āra laukumos, jau tā plānošanas stadijā ir jāizvēlas, kurai sporta jomai segums būs paredzēts. Stadionā parasti ir viens spēļu laukums (futbolam) – zāliena vai sintētiskā seguma, kam apkārt ir skrejceļš. Laukuma galos izvietoti mešanas un lekšanas sektori, kā arī sporta spēļu laukumi. Izņemot mešanas sektoru vietas un ar smiltīm pildītās lekšanas bedres, vieglatlētikas un daudzfunkcionālos sporta kompleksos izmanto mūsdienīgus sintētiskos segumus. Sintētiskie granulu segumi laukumā absorbē triecienu, tie neslīd, kā arī tiem piemīt lieliska noturība pret laika apstākļu radīto ietekmi.

Sintētiskajiem segumiem ir daudz priekšrocību – drošība sportistiem, vienkārša apkope un ierīkošana atbilstoši sacensību noteikumiem. Sintētiskā skrejceļa segums, profesionāli ierīkots un kopts, savu kvalitāti saglabā vairākus gadu desmitus.

Pavisam tiek izšķirti četri dažādu segumu ieklāšanas veidi, atliek vien izvēlēties piemērotāko: pirmais-  ierīkošana uz vietas; otrais - jaukta veida; trešais -  visi komponenti ir iepriekš sagatavoti, tie uz vietas ir tikai jāsaliek; ceturtais - sanācijas gadījumā vienu esošo kārtu var izmantot arī turpmāk un jaunu kārtu uzliek uz vecās daļas. Ierīkošanas metodē uz vietas visas kārtas tiek izveidotas un ieklātas uz vietas, ieklājot vēlamo kārtas biezumu. 

Lai sintētiskie sporta segumi saglabātos ilgstoši labā tehniskā un vizuālā stāvoklī, noteikti īpaša uzmanība ir jāpievērš to apkopei. Jāseko līdzi, lai funkcionētu ūdens aizvadīšanas notekas un tās būtu tīras. Regulāri jānovāc sakritušās lapas, skujas un citi netīrumi. Periodiski skrejceļu var mazgāt ar augstspiediena ūdens strūklu. Reizi gadā ieteicams izmantot biocīdus sūnu un nezāļu iznīcināšanai.

Tāpat nevajadzētu pieļaut klasiskās kļūdas plānošanā – pie mākslīgā seguma skrejceļa vai tam blakus ierīkot tenisīta laukumu. Sarkanie putekļi no tiem var nenovēršami padarīt netīrus un grūti kopjamus mākslīgos segumus.

Izvēloties sporta seguma materiālu, pasūtītājam ieteicams konsultēties ar nozares speciālistiem, kas palīdzēs izprast sporta seguma veidus un ieklāšanas metodes. Arī “Baltic Sport Systems” speciālisti ir gatavi atbildēt uz jebkuru jautājumu, kas saistīti ar sporta segumiem, to materiālu variantiem, ieklāšanu un kopšanu.

Padomus kā pareizi izvēlēties sporta segumu sniedza "Baltic Sport Systems" pārstāvis Jānis Ivsiņš, t. 67564400, info@sportasegumi.lv / www.sportasegumi.lv 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: āra sporta segumi, Baltic Sport Systems, gumijas segumi sporta laukumiem, gumijas sporta segumi, ierīkot sporta laukumu, ieteikumi, Jānis Ivsiņš, mākslīgais zāliens, sintētiskie sporta segumi, skrejceliņš, skrejceļš skolai, skrejceļš stadionā, sporta grīdas segumi, sporta grīdu segumi, sporta laukuma atjaunošana, sporta laukuma ierīkošana, sporta laukuma remonts, sporta laukumu segumi, sporta seguma atjaunošana, sporta seguma izvēle, sporta segumi, sporta skrejceļš, stadiona skrejceļa segums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats