18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nelegālās degvielas tirgus Latvijā sarūk
Nelegālās degvielas tirgus Latvijā sarūk
Autors: Apollo.lv / 27. maijs 2013, 12:01
«Neste Latvija» pētījums par degvielas iegādes paradumiem un izpratni par tās izcelsmi atklāj, ka autovadītāji pēdējā gada laikā nelegālo degvielu ir pirkuši par trijiem procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar 2011.gadu. Lai gan joprojām katrs piektais autovadītājs (22%) norāda, ka pēdējā gada laikā ir iegādājies nelegālo degvielu.





«Pētījums atklāj, ka teju puse aptaujāto autovadītāju kā galveno iemeslu, kādēļ neiegādāties nelegālo degvielu min bažas par tās kvalitāti, tāpēc viņi izvēlas degvielu iegādāties degvielas uzpildes stacijās nevis «no rokas». Viņuprāt, degvielas kvalitāti galvenokārt nosaka tieši tās izcelsme un ražotājs, šī iemesla dēļ lielākā daļa (73%) autovadītāju gribētu, lai degvielas uzpildes stacijās tiktu norādīta degvielas izcelsmes valsts,» norāda Armands Beiziķis, «Neste Latvija» mazumtirdzniecības vadītājs.

Šogad vēlmi iegādāties nelegālo degvielu ir izrādījuši par 15 procentpunktiem mazāk autovadītāju, salīdzinot ar 2011.gadu, lai gan joprojām gandrīz viena ceturtdaļa (23%) no autobraucējiem atzīst, ka viņi labprāt iegādātos nelegālo degvielu, taču pagaidām nav to darījuši. Vairāk nekā puse jeb 54% respondentu pēdējā gada laikā nav iegādājušies nelegālo degvielu un arī neplāno to darīt.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc autovadītāji neiegādājas nelegālo degvielu, 46% autobraucēju min bažas par tās kvalitāti. Ceturdaļa autovadītāju par ērtāku atzinuši automašīnas uzpildi degvielas uzpildes stacijās, savukārt 8% norādījuši, ka neiegādājas degvielu «no rokas», jo nevēlas atbalstīt nelegālu rūpalu, tādējādi kaitējot valstij.

Lielākā daļa (73%) respondentu gribētu, lai degvielas uzpildes stacijās tiktu norādīta degvielas izcelsmes valsts, jo viņuprāt, tā apliecina degvielas kvalitāti. 40% autovadītāju uzskata, ka degvielas izcelsmes valsts jānorāda noteikti; 33% - drīzāk būtu jānorāda. Pēc aptaujāto domām, primārais kritērijs, kas nosaka degvielas kvalitāti, ir tās izcelsme un zināms ražotājs - norādījuši gandrīz puse respondentu (46%). Aptaujāto autobraucēju vidū brīvas izvēles gadījumā pārliecinoši populārākā būtu Skandināvijas valstīs ražota degviela, tieši no Norvēģijas un Somijas (63%).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, degviela, nelegālā degviela, nelegālās degvielas tirgus

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats