24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ar ko Liepājas metalurgu salīdzina Repše?
Ar ko Liepājas metalurgu salīdzina Repše?
Autors: www.apollo.lv / 16. maijs 2013, 9:57
Bijušais finanšu ministrs Einars Repše nenožēlo, ka 2009.gadā valdība izsniedza valsts galvojumu uzņēmumam «Liepājas metalurgs» (LM). Repše lielo metalurģijas uzņēmumu salīdzina ar cukura nozari, par kuras iznīcināšanu tagad nākas nožēlot.



Sarunā ar laikrakstu «Diena» Repše norāda, ka metalurģijas nozare visā pasaulē pārdzīvo krīzi, taču līdzīgi savulaik bijis ar cukura nozari. Arī LM tagad varētu viegli iznīcināt.

«[..] Šodien Latvijā domā, ka cukurfabrika būtu gan rentabla, gan to būtu iespējams atjaunot. Tāpat metalurģijas nozari Latvijā ir ļoti viegli iznīcināt. Bet tas nebūtu prāta darbs,» sacīja eksministrs.

Repše stāsta, ka valsts garantijas uzņēmumam izsniegtas pēc ļoti rūpīga izskatīšanas procesa, kurā piedalījās gan Valsts kase, gan Finanšu ministrija. Repše arī uzskata, ka valsts nevar pazaudēt savu naudu konkrēti saistībā ar šo izsniegto garantiju. «[..] Bet, ja šīs ķīlas realizē, tas nozīmē, ka uzņēmums pārstāj strādāt. Un tas nebūs pareizi,» teica viņš.

Vienlaikus gan Repše, runājot par to, vai LM izsniegtais kredīts varētu būt aizgājis uzņēmuma vadības un akcionāru labklājības celšanai, saka, ka tā ir Valsts kases un Finanšu ministrijas atbildība, kur aizgājusi dotā nauda. «[..] Nauda jau netika dota uzņēmumam, bet tika kreditēta krāsns iekārtu iegāde un uzstādīšana.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: cukurfabrika, Einars Repše, Finanšu ministrija, Liepājas metalurgs, Valsts kase

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats