29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ceļu būvnieki cer uz Valsts prezidenta palīdzību
Ceļu būvnieki cer uz Valsts prezidenta palīdzību
Autors: NRA.lv / 19. aprīlis 2013, 13:22
Biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" atzinīgi vērtē Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikto atbalstu ceļu būves nozarei, kā arī kopā ar prezidentu cer, ka Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ar savu apņēmību spēs glābt nozari no finanšu kraha. Bez valsts atbalsta bankrots nozari sagaidīs jau 2014. gadā, tāpēc biedrība vienlaikus pauž cerību, ka arī citas valsts institūcijas, ieskaitot Finanšu ministriju, atbalstīs nozari un piešķirs tai trūkstošo finansējumu.


Kā norāda biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" izpilddirektors Zigmārs Brunavs, ar tikai viena paša Satiksmes ministra atbalstu šoreiz būs par maz. "Protams, ka ceļu būvniekus priecē, ka Anrijs Matīss ir noteicis ceļu nozari par savas darbības prioritāti, un ļoti pozitīvi vērtējams arī Valsts prezidenta atbalsts Satiksmes ministram. Taču skaidrs ir arī tas, ka Matīss viens pats nespēs atrisināt problēmjautājumu - tam nepieciešams arī pārējās valdības, it īpaši Finanšu ministrijas atbalsts. Pagaidām Finanšu ministrs, šķiet, neuzskata situāciju uz valsts ceļiem par pietiekami nopietnu, nav arī redzama gatavība kaut ko mainīt pašreizējā finansēšanas kārtībā un apjomā," komentē Z.Brunavs.

Attiecībā uz prezidenta ieteikumu uzlabot konkurenci starp firmām, lai uzlabotu ceļu labošanas kvalitāti, Z.Brunavs komentē: "Analīze liecina, ka ceļu būves nozare par konkurences trūkumu nevar žēloties - 2012. gadā katrā konkursā vidēji tika saņemti septiņi pretendentu pieteikumi. Taču, ja prezidents kā pieredzējis tautsaimnieks uzskata, ka konkurences slieksnis jāpaaugstina, esam gatavi iepazīties ar viņa priekšlikumiem - cik uzņēmumiem jāpiesakās konkursā, lai to uzskatītu par notikušu."



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, ceļu būvētāji, Latvijas Ceļu būvētāji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats