20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » NEPLP nepiešķir nacionālā plašsaziņas līdzekļa statusu Krievu hītu radio
NEPLP nepiešķir nacionālā plašsaziņas līdzekļa statusu Krievu hītu radio
Autors: Apollo.lv / 18. aprīlis 2013, 9:51
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi nepiešķirt SIA «Krievu Hītu Radio» nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa statusu, par kura piešķiršanu minētais uzņēmums bija vērsies NEPLP.


Kā informē NEPLP pārstāve Sanita Blomniece, lēmums pamatots ar faktu, ka «Krievu Hītu Radio» neievēro prasību vismaz 65% no raidlaika nodrošināt latviešu valodā, kā arī tas nav pieejams ne lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju, ne arī lielākajā daļā Latvijas teritorijas.

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants norādījis, ka padome vienbalsīgi lēmusi neatbalstīt nacionālā palšsaziņu līdzekļa statusa piešķiršanu šim radio.

Lēmumā, kas nosūtīts SIA «Krievu Hītu Radio», sniegts izvērsts lēmuma juridiskais pamatojums. NEPLP norāda, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) 32.panta trešo daļu nacionālie un reģionālie plašsaziņas līdzekļi nodrošina, lai to veidotajās programmās vismaz 65% no visiem raidījumiem būtu valsts valodā un šie raidījumi valsts valodā aizņemtu vismaz 65% no raidlaika.

Iepazīstoties ar SIA «Krievu Hītu Radio» iesniegto dokumentāciju, NEPLP ir konstatējusi šādu valodu proporciju - 50% latviešu valodā un 50% krievu valodā. Līdz ar to SIA «Krievu Hītu Radio» neizpilda EPLL noteikto prasību par valsts valodas lietojumu nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmā.

Tāpat NEPLP norāda, ka saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) 9.panta pirmo daļu par nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem uzskatāmi tie plašsaziņas līdzekļi, kuru sniegto pakalpojumu var saņemt lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vai kuru programmas apraides aptveršanas zona ir valsts teritorijas lielākā daļa un kuru programmas ir pieejamas lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju.

VAS «Elektroniskie sakari» sniegtie dati par Latvijas iedzīvotāju skaitu, kuri var saņemt SIA «Krievu Hītu Radio» sniegto pakalpojumu, uzrāda 50,2% no kopējā Latvijas iedzīvotāju skaita.

NEPLP norāda, ka, ņemot vērā minētajās VAS «Elektroniskie sakari» vēstulēs ietvertās atrunas, 0,2% nav pārliecinošs iedzīvotāju īpatsvars, lai nepārprotami liecinātu, ka atbilstoši EPLL 9.panta pirmajā daļā noteiktajai prasībai SIA «Krievu Hītu Radio» sniegto pakalpojumu var saņemt lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju.

Tādēļ šajā gadījumā NEPLP izmanto arī otru EPLL 9.panta pirmajā daļā noteikto prasību un norāda, ka SIA «Krievu Hītu Radio» programmas aptveršanas zona neaptver valsts teritorijas lielāko daļu, ņemot vērā, ka no VAS «Elektroniskie sakari» sniegtās informācijas izriet, ka «Krievu Hītu Radio» programmas apraides aptveršanas zona ir tikai 6,1% Latvijas teritorija, informē padomē.



Diskusija par rakstu (0) , Krievu hitu radio, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, NEPLP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats