27. marts, Trešdiena
Vārda dienas: Gustavs, Gusts, Tālrīts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā sāks kursēt jauni mikroautobusi
Rīgā sāks kursēt jauni mikroautobusi
Autors: Laura Sīle / NRA.lv / 17. aprīlis 2013, 9:43
Rātslaukumā pie Rīgas domes vakar prezentēja septiņus jaunus mikroautobusus, kas no 1. maija sāks kursēt 200., 224. un 267. maršrutā ar jaunu kustības sarakstu. Līdz oktobrim jaunie autobusi pilnībā nomainīs vecos un pārņems visus maršrutus.


Jaunajos autobusos būs iespējams izmantot e-talonu, un tie kursēs pēc stingri noteikta saraksta.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsvēra, ka visas automašīnas iegādātas par privātuzņēmuma līdzekļiem un nav ticis izmantots ne Rīgas satiksmes, ne Rīgas domes budžets. Ieguvēji būšot pasažieri, jo mikroautobusi būšot ērti un tajos varēs izmantot e-talonu. Par jaunumiem Rīgas ielās viņš stāsta: «Līdz gada beigām, kamēr aprīkos visas 180 mašīnas, jaunie mikroautobusi pakāpeniski pārņems maršrutu pēc maršruta. Pirmie maršruti būs uz Mangaļsalu, Vecmīlgrāvi un Sarkandaugavu.» Šī ir pilnīgi jauna kompānija, kas mēģinās iekarot tirgu pēc uzvaras konkursā, kur ieguva tiesības iegādāties automašīnas un pārņemt maršrutus, stāsta mērs.

Pilnsabiedrības Rīgas mikroautobusu satiksme vadītājs un SIA B Bus valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars pārstāv firmu, kas tuvākajā nākotnē būs atbildīga par Rīgas maršruta mikroautobusiem. Viņš pastāstīja, ka uzņēmums konkursā uzvarējis, pateicoties savam piedāvājumam, atstājot 50 santīmu braukšanas maksu, jo citiem piedāvātā cena bijusi augstāka. Biļešu cenu izmaiņas var notikt tikai gadījumā, ja šādas izmaiņas notiek arī Rīgas satiksmes transportlīdzekļos, jo abas kompānijas izmanto vienu maksas sistēmu. «Šajā jomā jau sen vajadzēja ieviest kārtību. Ir bijis daudz incidentu, bet mūsu vadītāji būs kompetenti, atbilstoši ģērbti, viņu alga būs 500 latu, viņi saņems visas sociālās garantijas,» teica V. Komars.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: B Bus, Mikroautobusi, Nils Ušakovs, Vitālijs Komars

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats