24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » NVA skaidro, ko teju katrai pilsētas ģimenei nozīmētu «Liepājas metalurga» bankrots
NVA skaidro, ko teju katrai pilsētas ģimenei nozīmētu «Liepājas metalurga» bankrots
Autors: www.apollo.lv / 26. marts 2013, 12:31
Vaicāta, ko praksē nozīmētu «Liepājas metalurga» bankrots, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne intervijā Latvijas radio otrdienas rītā sacīja, ka tie būtu sarežģījumi pilsētai kopumā un katrai ģimenei, kuru locekļi strādā uzņēmumā.


Kalvāne norādīja, ka tas ir liels uzņēmums, kas nodarbina daudz cilvēku un teju katrai ģimenei kāds loceklis - tuvāks vai tālāks - saistīts ar šo uzņēmumu.

Vislielākā problēma, kā skaidroja NVA pārstāve, būtu tad, ja šie cilvēki, kas šauri specializējušies darbam «Liepājas metalurgā», nevarētu strādāt līdzīgu darbu.

Viņa paskaidroja, ka tādā gadījumā NVA var sniegt un sniegs palīdzību. Kalvāne norādīja uz NVA labo sadarbību ar Liepājas pašvaldību.

Kalvāne sacīja: «Varam piedāvāt cilvēkiem kvalifikācijas celšanas programmas, pārkvalifikācijas programmas, īslaicīgās darbavietas, bet tas ir īslaicīgs risinājums, zāles ir darbavietas.»

NVA direktore arīdzan paskaidroja, ka uz vakardienu NVA Liepājā bija reģistrētas 150 brīvās darbavietas, kas ir stipri par maz.

Viņa norādīja, ka nepieciešamības gadījumā NVA rīkosies un iespējamu problēmu risināšanā sadarbosies ar Liepājas pašvaldību.

Valdība šodien slēgtā sēdē spriedīs par finanšu situāciju metalurģijas uzņēmumā AS «Liepājas metalurgs» un uzņēmuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Plašāka informācija par ziņojuma saturu pirms valdības sēdes netika sniegta, jo tas satur ierobežotas pieejamības informāciju, vēstī LETA.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankrots, bezdarbs, Liepaja, Liepājas metalurgs, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats