20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kārlis Seržants vēršas pie tieslietu ministra ar aizdomām par finanšu mahinācijām Centrālcietumā
Kārlis Seržants vēršas pie tieslietu ministra ar aizdomām par finanšu mahinācijām Centrālcietumā
Autors: NRA.lv / 4. marts 2013, 15:36
Kārlis Seržants, ZZS frakcijas Saeimas deputāts nosūtījis vēstuli tieslietu ministram Jānim Bordānam, norādot uz satraucošu informāciju, kas tās apstiprināšanās gadījumā var liecināt par masveidā notiekošiem finansiāla rakstura pārkāpumiem vairāku gadu garumā dažādu projektu īstenošanā Rīgas Centrālcietumā - tostarp arī projektos, kas finansēti no ārvalstu līdzekļiem.


"Pie manis, izmantojot elektronisko pastu, kā pie Saeimas deputāta vērsās Centrālcietuma ieslodzītais Vents Kraslovskis, kurš kā profesionāls metinātājs un santehniķis pēdējos trīs gadus ir bijis nodarbināts cietuma saimnieciskajā apkalpē un iesaistīts arī dažādu projektu realizācijā. Viņš apgalvo, ka cietuma ieslodzītie tiekot regulāri nodarbināti projektos, par kuru veikšanu faktiski ir slēgti līgumi ar privātuzņēmējiem. Rezultātā ieslodzītajiem par konkrēto darbu nav maksāts, bet naudu saņēmuši uzņēmumi.

V. Kraslovskis min tādus projektus, kā konditorijas skolu, kuras izveidošanā esot izmantots nepamatoti dārgs aprīkojums. Visus remontdarbus un aparatūras uzstādīšanu par 95% procentiem esot veikuši ieslodzītie, bet samaksāts par to privātai firmai.

Vasarā kāds uzņēmums ar ieslodzīto darbaspēka izmantošanu veicis bijušā ražošanas ceha demontāžu un, kā celtniecības atkritumus izvedis simtiem tonnu metāllūžņu un izvešana turpinoties vēl šobrīd. Par metāllūžņiem valstij neesot samaksāts.

Jaunam projektam - mācību centra dienesta viesnīcas kapitālremontam, kas atrodas ārpus cietuma, bet darbus veic ieslodzītie no Centrālcietuma atkal bez samaksas. Principā no izmeklēšanas cietuma cilvēkus šādiem darbiem ārā izvest nedrīkstētu. Pēc manas informācijas šajā viesnīcā pirms dažiem gadiem kapitālais remonts jau noticis. Arī pašā cietumā veikti vairāki liela apjoma remontdarbi, kuru reālā vajadzība esot bijusi stipri apšaubāma.

V.Kraslovskis atsūtījis vairāku norīkojumu kopijas, kuras apstiprina, ka viņa un citu apcietināto darbs izmantots gan katlu mājas remontā, gan sporta laukumu aprīkošanā, gan darbos jau pieminētajā mācību centrā. Ieslodzītais apgalvo, ka trīs gadu laikā piedalījies daudzos līdzīgos projektos un ir gatavs sniegt informāciju. Dažu firmu nosaukumi, par kuriem informēšu atsevišķi, minēti elektroniskajā pastā.

Pirms kāda laika mūsu sarakste pārtrūka un, tikai pieliekot zināmas pūles, man izdevās uzzināt, ka V.Kraslovskis pārvietots uz Brasas cietumu, kur arī bijis ievietots soda izolatorā.

Ņemot vērā divus agrākos Valsts kontroles atzinumus par nekārtībām Centrālcietuma finansēs un vadībā, man V. Kraslovska apgalvojumi šķiet visai ticami.

Uzskatu, ka šī informācija būtu jāpārbauda, jo tā met ēnu uz Latvijas ieslodzījumu vietām un to vadošajiem darbiniekiem. Tā kā Latvijas cietumos pēdējā laikā notikušas arī vairākas mīklainas ieslodzīto pašnāvības, lūdzu jūs, ministra kungs, personiski parūpēties par šī ieslodzītā drošību, uzklausīt viņu un pārbaudīt viņa rīcībā esošo informāciju. Norīkojumos atrodami vismaz vēl desmit cilvēku vārdi, kuri izmantoti šajos darbos, un kurus arī būtu vērts iztaujāt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kārlis Seržants, Rīgas Centrālcietums, Vents Kraslovskis, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats