20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aptauja: Autovadītāji ziemā ietur lielāku distanci un samazina ātrumu
Aptauja: Autovadītāji ziemā ietur lielāku distanci un samazina ātrumu
Autors: Apollo.lv / 25. janvāris 2013, 11:54
Trīs drošas braukšanas paradumi, ko autovadītāji visbiežāk piekopj ziemā, ir drošības jostu lietošana (89%), distances ievērošana starp auto (69%) un mazāks braukšanas ātrums (69%). Tā liecina «Swedbank P&C Insurance» veiktā aptauja . Trešdaļa autovadītāju arī rūpīgi plāno maršrutu, cenšoties izvairīties no iekļūšanas sastrēgumos. Savukārt 4% autovadītāju uzskata, ka ir gana meistarīgi braucēji, tāpēc papildu drošības pasākumus neievēro.


Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām uz autoceļiem, 65% autovadītāju rūpīgi vēro citu auto kustību, vajadzības gadījumā spējot izvairītos no avārijas. Tāpat autovadītāji (61%) īpašu uzmanību pievērš gājēju un velobraucēju kustībai, lai laicīgi dotu viņiem ceļu, kā arī uzmanās no tumšiem un kustīgiem objektiem ceļmalās. Savukārt tikai 27% autovadītāju regulāri pārbauda eļļas daudzumu, bet 18% izvēlās nevadīt automašīnu, kad ir noguruši vai slimi.

«Lai izvairītos no bīstamām situācijām, jāatceras, ka ziemā palielinās bremzēšanas ceļš un samazinās manevrēšanas iespēja. Tāpēc nedrīkst bremzēt pēdējā brīdī un vienmēr jālūko, lai starp jūsu un priekšā braucošo automašīnu paliktu distance neparedzētiem manevriem,» stāsta Pēters Kabūns, «Swedbank P&C Insurance» Latvijas filiāles vadītājs.

Aptauja rāda, ka sievietes būtiski biežāk (93%) nekā vīrieši (86%) piesprādzējas un izvairās braukt, kad ir nogurušas vai slimas (24% sieviešu pretstatā 13% vīriešu). Savukārt vīrieši biežāk ziemas laikā ievēro distanci (74% vīriešu pretstatā 63% sieviešu), cenšas izvairīties no nevajadzīgiem manevriem (64% vīriešu pretstatā 55% sieviešu), kā arī regulāri pārbauda riepu stāvokli (51% pretstatā 34%) un eļļas daudzumu (31% pretstatā 22%). Tāpat vīrieši (35%) biežāk nekā sievietes (25%) plāno brauciena maršrutu, lai neiekļūtu sastrēgumos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, Auto, droša braukšana, Pēters Kabūns, Swedbank P&C Insurance

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats