24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vācijā šoferim no Latvijas piemēro 200 000 latu sodu
Vācijā šoferim no Latvijas piemēro 200 000 latu sodu
Autors: Apollo.lv / 28. decembris 2012, 11:28
Kāds šoferis tālbraucējs Vācijā sodīts ar prāvu naudas sodu – viņam būs jāmaksā 200 000 latu par kontrabandas cigarešu ievešanu valstī, ziņo Latvijas Radio.


Radio ziņo, ka tālbraucējs Jānis Priževoits loģistikas firmas «Itella» noliktavā saņēmis kravu vešanai uz Vāciju. Kravu pavaddokumentos par cigaretēm nav bijis ne vārda. Atgriezies Latvijā, Jānis vērsies policijā un informējis, ka viņam esot «iesmērēta» kontrabandas krava.

Policijā ierosināts kriminālprocess, it kā notikusi kontrabandas kravas «īpašnieku» meklēšana. Tomēr pirms Ziemassvētkiem Jānis saņēmis paziņojumu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), ka Vācijas muitas uzdevumā no viņa jāpiedzen 200 000 latu.

Šoferis zvanījis uz VID un skaidrojis, ka ir ierosināts kriminālprocess, tiek meklēts īstais vainīgais, bet VID darbiniece tikai noskaldījusi, ka likums liek maksāt, jo ir noslēgts savstarpējās sadarbības līgums ar Vāciju. Arī Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe Latvijas Radio skaidroja līdzīgi.

Priževoits ir neizpratnē, kādēļ policija nav nosūtījusi informāciju Vācijas dienestiem, turklāt pusgada laikā viņš nav arī manījis, ka policijā notiktu kādas izmeklēšanas darbības.

Neizpratnē par Latvijas iestāžu neizdarību ir arī tālbraucēja darba devējs firma «BK Trans». Savukārt atbildību par kontrabandas kravu nevēlas uzņemties arī loģistikas kompānija «Itella».

Valsts policijā Latvijas Radio paskaidroja, ka viņiem ir bijusi informācija par šo gadījumu, bet tā nodota tālāk Muitas kriminālpārvaldei. Tomēr Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks neminēja, ka būtu informēts par šo gadījumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: BK Trans, Edijs Ceipe, Itella, Jānis Priževoits, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats