24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Šogad pieprasītākās - grieztās sudrabegles
Šogad pieprasītākās - grieztās sudrabegles
Autors: Laura Sīle / NRA.lv / 21. decembris 2012, 11:38
Doties uz mežu pēc eglītes pašam vai nopirkt kādā tirdziņā vai veikalā? Īstu vai mākslīgo svētku kociņu iegādāties? – Neatkarīgā ielūkojas piedāvājumā.


Pēc egles var doties pats, ja īpašumā ir mežs, vai arī uz SIA Rīgas meži un a/s Latvijas Valsts meži apsaimniekotajām teritorijām, ievērojot noteikumus, ka egli drīkst cirst tikai grāvmalās, stigās un zem elektropārvadiem. A/s Latvijas Valsts meži mājaslapā atrodama karte ar šā uzņēmuma apsaimniekotajām teritorijām www.mammadabakarte.lv, un šajā kartē norādītajās vietās, nepārkāpjot apsaimniekotāja noteikumus, iespējams atrast vispiemērotāko kociņu ģimenei.

Egļu tirdzniecības vietās dominē parastās egles, asās egles un sudrabegles, lai gan iespējams iegādāties arī citas šķirnes. Var iegādāties gan grieztu egli, gan egli podiņā, un ir arī plašs mākslīgo egļu piedāvājums.

Eglīšu cenas šogad būtiski nav mainījušās un, kā norāda veikalu un eglīšu tirgotavu pārstāvji, nav mainījušies arī pircēju paradumi: joprojām vispieprasītākās ir grieztās egles.

Grieztās egles, piemēram, egļu tirgotavā Rīgas centrā, maksā, sākot no diviem latiem. Tirgotājs Andris Neatkarīgajai pastāstīja: jo smukāka esot eglīte, jo tā dārgāka. Arī apjoms izšķirot cenu: jo tā lielāka, skaistāka, kuplāka un proporcionālāka, jo egles cena esot lielāka. Šajā tirgotavā dārgākas par citām eglēm ir sudrabegles, kuru cena ir līdz 35 latiem, un, kā norādīja pārdevējs, sudrabegles šogad arī tiekot visaktīvāk pirktas. Veikalā KRauta arī pieejamas grieztās egles un, piemēram, līdz 1,50 metru augsta asā egle sudrabainā krāsā maksā 8,02 latus. Arī interneta veikalos var pasūtīt egli, piemēram, veikals.lv iespējams iegādāties grieztas sudrabegles, sākot no 7,32 latiem līdz 14,52 latiem.

Egles podiņos arī maksā atšķirīgi, piemēram, Depo veikalos līdz 1,50 metru augstas egles izmaksās 15,95 latus, savukārt lielākā eglīte virs 1,5 metriem maksā 18,95 latus, interneta veikalā veikals.lv iespējams iegādāties sudrabegles podiņos no 7,32 latiem līdz 18,30 latiem, bet egļu tirgotavā uz Brīvības un Palīdzības ielu stūra egles maksā no 7 latiem līdz 20–30 latiem, un šajā tirgotavā iespējams iegādāties gan parastās, gan sudrabegles podiņos. Latvijā audzētas egles podiņos iespējams iegādāties arī KRauta veikalos Rīgā un Jelgavā, stādaudzētavās un tirdziņos.

Cilvēki labprāt pērk arī mākslīgās egles, un, kā norādīja veikala KRauta pārstāve, a/s Rautakesko mārketinga speciāliste Maija Kalnciema: «Visos mūsu veikalos mākslīgās egles pērk aptuveni tikpat daudz, cik iepriekšējos gados, un cilvēki vislabāk izraugās līdzīgas dzīvajām eglēm. Mākslīgo kociņu pircēji tās izvēlas, lai šis dekors nebūtu katru gadu jāiegādājas no jauna, kā arī uzsver, ka šādi tiek saudzēta daba. Citiem savukārt vajadzīgs tikai simbolisks Ziemassvētku dekors, piemēram, izvēloties 35 cm augstu mākslīgo eglīti.»

Mākslīgās egles maksā dažādi. Piemēram, Depo veikalos to cenas ir no 12 latiem līdz 71 latam, KRauta veikalos no 2,84 latiem līdz 20,48 latiem, interneta veikalos mākslīgās egles pieejamas no nepilniem 5 latiem (aircomnet.lv) līdz pat 280 latu vērtām eglēm (eurostore.lv), bet veikalā cenuklubs.lv mākslīgās egles maksā no 6,49 latiem līdz pat eglei ar akcijas cenu 999,99 lati.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Valsts meži, Rīgas meži, sudrabegles, Ziemassvētki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats