19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Svētkos iesaka dāvināt garšīgas un veselīgas dāvanas
Svētkos iesaka dāvināt garšīgas un veselīgas dāvanas
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 20. decembris 2012, 18:30
Mēs ikviens cenšamies atrast tādu Ziemassvētku dāvanu, lai tās saņēmējs zinātu, ka viņš mums ir svarīgs un esam domājuši tieši par viņu, izvēloties dāvanu. Tomēr ko dāvināt? Vai dāvanas saņēmējam patiks dāvana? Vai viņš sapratīs, ka esam domājuši tieši par viņu? Cik lielu dāvanu dāvināt? Šie un citi jautājumi Ziemassvētkos mūs nodarbina katru gadu.


Bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmums “Kalna Smīdes 1” īpašnieks Jānis Sietiņsons uzskata – Ziemassvētku dāvanai nav jābūt lielai un dārgai – paštaisīts pārsteigums vai kāds neliels našķis dāvanas saņēmējam var sagādāt daudz lielāku prieku nekā jaunākās tehnoloģiskās ierīces vai ceļojums uz siltajām zemēm.

“Ziemassvētku laiks ierasti ir tas mierīgais periods gadā, kad visu gribam darīt bez steigas un pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar sev mīļajiem, tomēr dāvanu pirkšana var sagādāt zināmas galvassāpes. Ko pirkt, kam un cik daudz? Mēs savā saimniecībā piedāvājam produktu - rieksti medū-, kas, mūsuprāt, ir ne tikai garda un veselīga, bet arī oriģināla dāvana, par ko noteikti priecāsies visa vecuma cilvēki,” stāsta Sietiņsons.

Rieksti medū ir ne vien ļoti garšīgs, bet arī vērtīgs kārums. Tomēr ne visiem ir zināms, kādi vitamīni un minerālvielas ir to sastāvā, kā arī tas, ka rieksti nostiprina imūnsistēmu un veicina organisma atjaunošanos.

Mandelēs ir deviņas reizes vairāk ļoti veselīgo monopiesātināto tauku, nekā slikto tauku. Turklāt šie rieksti satur daudz proteīna, šķiedrvielu, kalcija un dzelzs, kā arī nesatur holesterīnu. Mandeles ir arī labs E vitamīnu avots, kas organismu aizsargā pret audzējiem un insultu.

Valrieksti satur olbaltumvielas, eļļu, vitamīnus C, E, P, K un B grupas vitamīnus, A provitamīnu, minerālvielas un mikroelementus – dzelzi, fosforu, magniju, kāliju, kalciju, kobaltu, jodu un varu.

Lazdu rieksti satur vitamīnus В, В1, В2, С, Е, РР, kā arī minerālvielas jodu, varu, mangānu, kobaltu un dzelzi. Lazdu riekstu sastāvā ir eļļas, kas aizkavē holesterīna veidošanos asinīs, samazina asinsvadu slimību risku, kā arī ir ļoti nepieciešamas augošam organismam, tāpēc lazdu rieksti ir ieteicami tieši bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Sietiņsons, Kalna Smīdes, medus, Ziemassvētki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats