25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » MTG cenu politika pārsteidz kabeļoperatorus
MTG cenu politika pārsteidz kabeļoperatorus
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 13. novembris 2012, 11:25
Telekoncerns Modern times group (MTG) jau nākamgad iecerējis veikt abonentu skaita auditu kabeļtelevīziju tīklos, jo pašlaik dati par auditoriju esot visai pretrunīgi un rodas iespaids, ka daži operatori uzrāda lielāku klientu skaitu, nekā ir patiesībā.


Gan šī ziņa, gan MTG sagatavotais cenrādis par tās kanālu retranslāciju kabeļtelevīzijas operatoriem sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu, raksta NRA.LV.

Telekanālu TV3 un LNT īpašnieka MTG pārstāvis Latvijā Kaspars Ozoliņš, iepazīstinot kabeļtelevīzijas operatorus ar izmaiņām koncernā un tā cenu politikā, atgādina, ka no nākamā gada 31. marta visiem operatoriem par LNT un TV3 retranslāciju būs jāmaksā, jo tiks atcelta obligātā bezmaksas apraide jeb must carry princips. Prezentētais cenrādis liecina, ka TV3 retranslēšana izmaksās 11 santīmu par vienu skatītāju, bet par LNT – 9 santīmi (šāda summa paredzēta operatoriem, kuri apkalpo līdz 10 000 klientu). Atlaides piemēros atkarībā no skatītāju skaita – vislielākās būs tiem, kam to ir visvairāk.

MTG pārstāvis Guntars Traubergs uzsver, ka izmaksu aprēķins gan var būt visai sarežģīts, jo tajā būs jāņem vērā arī citi rādītāji, piemēram, vai programmu pakas ir ar lielāku vai mazāku auditorijas pārklājumu. MTG iecere esot veikt abonentu auditu arī tiem, kas slēgs līgumu par koncerna telekanālu rentranslāciju. G. Traubergs uzsver, ka dati par auditoriju ir pretrunīgi, līdz ar to rodas šaubas par to patiesumu. Aprēķinus veiks pēc starptautiskas metodoloģijas, un audits aptvers visus līmeņus. Pārbaudi veikšot starptautiski atzīta firma, un tas, visticamāk, varētu notikt nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Lattelecom juridiskās daļas vadītājs Toms Meisītis norāda, ka pašlaik cenas un atlaides nav pievilcīgas un ekonomiski ir neloģiskas. «Tās noteiktas, lai neviens tās neizmantotu,» teica T. Meisītis. Kabeļoperatori vērš uzmanību, ka šis plāns vērsts pret mazajiem uzņēmējiem un atbalstot tikai lielos un vidējos. K. Ozoliņš taču sākotnēji uzsvēris, ka galvenais MTG darbības princips ir nacionālās telpas saglabāšana, bet nu redzams, ka tās ir tikai biznesa intereses.

Konkurences padomes (KP) pārstāve Jūlija Linkeviča uzsver, ka šis tirgus ir nestabils un nevar paredzēt, kā tālāk virzīsies. Tāpēc KP paredzējusi sava veida drošības spilvenus attiecībā uz MTG, arī nosakot, ka līdz 2017. gada beigām KP var likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot. Par MTG atlaižu politiku J. Linkeviča skaidroja, ka KP vēl nav tās akceptējusi, lai gan no biznesa viedokļa tās izskatoties loģiskas. Viņa gan piekrīt, ka nav taisnīgi, ka daļai skatītāju par LNT un TV3 skatīšanos nebūs jāmaksā, bet daļai – būs. KP pārstāve tomēr ieteica vispirms mēģināt izrunāt visas neskaidrības ar MTG un tikai pēc tam vērsties ar sūdzībām KP.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: kabeļtelevīzija, LNT, MTG, televīzija, TV3

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats