19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Banku piedāvātais pakalpojums izņemt naudu veikalos iecienīts reģionos
Banku piedāvātais pakalpojums izņemt naudu veikalos iecienīts reģionos
Autors: Diena.lv / 7. novembris 2012, 17:26
Vairāku banku sniegtais pakalpojums Naudas izmaksa, kas pircējiem dažādās tirdzniecības vietās piedāvā iespēju izņemt skaidru naudu līdz pat 50 latiem, lielāko popularitāti guvis Latvijas reģionos, portālam Diena.lv pastāstīja SEB bankas preses sekretāre Anna Vilsone.


Pakalpojums Naudas izmaksa nozīmē, ka, iepērkoties veikalā ar maksājumu karti, pie kases iespējams saņemt skaidru naudu summā no viena santīma līdz 50 latiem, pakalpojuma būtību skaidroja A.Vilsone. Pakalpojums ir drošs, jo darījums var tikt apstiprināts tikai ar PIN kodu, raksta Diena.lv.

SEB banka šādu pakalpojumu piedāvā jau no 2000.gada, taču 2011.gada vasarā piecas bankas – SEB banka, DNB Banka, Citadele, Nordea un Hipotēku banka izveidoja kopīgu tīklu. Kopumā Latvijā ir 762 vietas – lielākoties veikali un degvielas uzpildes stacijas, kurās iespējams izņemt skaidru naudu.

Lielāko popularitāti naudas izmaksas pakalpojums guvis reģionos – īpaši nomaļākās vietās Latgalē un Vidzemē, kur ir zemāka bankomātu pieejamība. "Ja gribas būt tuvāk katram klientam, tad šis ir labs veids, kā nodrošināt iespēju iedzīvotājiem izņemt naudu," sacīja SEB bankas pārstāve A.Vilsone.

Viņa arī norādīja, ka, salīdzinot 2012. gada 1.pusgadā SEB bankas termināļos veikto darījumu skaitu ar šo pašu periodu 2011. gadā, darījumu skaits audzis četras reizes, sasniedzot vairāk kā 7 000 darījumus 2012.gada jūnijā. Vidējā darījuma summa cash back termināļos veido 32 euro.

Lai gan Nordea klientu interese par skaidras naudas izmaksu veikalos līdz šim nav bijusi tik augsta, tai ir pieaugoša tendence. Nordea Karšu nodaļas projektu vadītāja Kitija Rudzīte sacīja, ka pēdējā pusgada laikā naudas summu izmaksa ir pieaugusi par trešdaļu.

"Kopumā mēs vērtējam šo kā labu alternatīvu skaidras naudas izņemšanas darījumiem bankomātos visā Latvijā. Prognozējam, ka naudas izmaksas pakalpojums kļūs arvien populārāks un nākamā gada izmaksu apgrozījuma rezultāti būs auguši," vērtēja K.Rudzīte.

Svarīgi, ka atšķirībā no bankomātiem, kas izsniedz tikai banknotes, veikalā no kartes konta var izņemt summu gan latos, gan santīmos. Piemēram, klients kopā ar pirkumu no savas kartes var izņemt 7 latus 50 santīmus skaidrā naudā. Tiesa gan dažādos veikalos prasības var atšķirties un naudas izmaksa atkarīga no tā, vai tirgotājam šāda skaidras naudas summa ir pieejama kasē, liecina Citadeles sniegtā informācija.

Tirdzniecības vietas, kurās ir pieejams Naudas izmaksas pakalpojums, karšu lietotāji var atpazīt pēc violetās krāsas apaļā logotipa Naudas izmaksa, kas atrodas līdzās Visa, MasterCard, Maestro, Visa Electron un American Express uzlīmēm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bankas, banku pakalpojumi, naudas izņemšana veikalos

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats