29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Satiksmes ministrija uzsāks sarunas ar Eiropas Komisiju par vilcienu iegādei paredzētā finansējuma pārdali
Satiksmes ministrija uzsāks sarunas ar Eiropas Komisiju par vilcienu iegādei paredzētā finansējuma pārdali
Autors: BNA / 23. oktobris 2012, 15:46
Otrdien, 23. oktobrī, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu  sarunu uzsākšanai ar Eiropas Komisiju par vilcienu iegādei paredzētā finansējuma pārdali citām aktivitātēm.


Tādējādi SM sadarbībā ar Finanšu ministriju uzsāks sarunas ar Eiropas Komisiju par Kohēzijas fonda finansējuma novirzīšanu aktivitātēm, kuru ietvaros paredzēto projektu īstenošana veicinātu darbības programmā „Infrastruktūra un pakalpojumi” noteikto Eiropas ilgtspējīga transporta tīkla attīstības mērķu sasniegšanu. Finansējuma pārdale primāri būtu nepieciešama dzelzceļa infrastruktūras pilnveidei un projektiem, kas, saskaņā ar pašreizējo vērtējumu, var tikt realizēti līdz 2015.gada 31.augustam.

SM 3.3.2.1. aktivitātes „Ilgtspējīga sabiedriskā transporta sistēmas attīstība” ietvaros bija apstiprinājusi AS „Pasažieru vilciens” (PV) iesniegto lielo Kohēzijas fonda (KF) projektu „Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas attīstība” ar tam pieejamo KF finansējumu 100.08 milj. LVL apmērā, taču šā gada 3. oktobrī PV informēja SM, ka projekta ietvaros noslēgtais iepirkuma līgums nav stājies spēkā.

Tā kā Eiropas Savienības 2007. – 2013. gada plānošanas perioda ietvaros projektu aktivitātes jāpabeidz ne vēlāk kā 2015. gada 31. augustā, nepieciešams steidzami pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību ar projektam atvēlēto KF finansējumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas komisija, Satiksmes ministrija, vilcienu iegāde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats