28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sešām taksometru firmām steidzami jānovērš pārkāpumi
Sešām taksometru firmām steidzami jānovērš pārkāpumi
Autors: Apollo.lv / 25. septembris 2012, 15:02
Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien uzklausīja sešu taksometru firmu pārstāvju skaidrojumus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem to darbībā. Komisija nolēma dot mēnesi laika, lai firmas sakārtotu savu uzņēmējdarbību un novērstu atklātos pārkāpumus.


Kā portāls «Apollo» uzzināja Rīgas domē: ja šajā laika posmā komisija no VID nesaņems informāciju par pārkāpumu novēršanu, no 1.novembra uz trīs mēnešiem tiks apturētas visu sešu firmu licences.

Komisijas vadītājs, deputāts Jānis Zaržeckis norādīja, ka šajā gadījumā jāņem vērā abu pušu intereses, jo pašvaldība ir ieinteresēta, lai uzņēmēji strādātu un maksātu nodokļus: «Taču tam jānotiek, nepārkāpjot normatīvajos aktos noteikto kārtību.»

Kā ziņots, komisija ir saņēmusi VID vēstuli, ka sešiem pārvadājumu uzņēmumiem – KS «Transporta grupa Rīgas Taxi», SIA «Elite Taxi», SIA «Apvienība Taxi», SIA «TAXI», SIA «Ormanis Taxi» un SIA «STO» – ir konstatēti dažādi pārkāpumi.

VID norāda, ka minētie uzņēmumi nepilnīgi uzskaita ieņēmumus, nodarbina darbiniekus bez darba līgumiem, nepilnīgi uzskaita nostrādāto darba laiku un to darbinieku algas ir zemākas, nekā vidēji nozarē.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: taksometri, taksometru firmas, taksometru pārkāpumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats