25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Āboltiņa: Latvijas pārtikas ražotāji īsteno jaunas idejas un veiksmīgi konkurē pasaules tirgū
Āboltiņa: Latvijas pārtikas ražotāji īsteno jaunas idejas un veiksmīgi konkurē pasaules tirgū
Autors: BNA / 6. septembris 2012, 10:33
Latvijas ražotāji nebaidās iet līdzi laikam un īstenot jaunas idejas, meklējot jaunas garšas un attīstot jaunus produktus, lai tādējādi saglabātu augstu konkurētspēju arī starptautiski un pārsteigtu pasauli. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 5.septembrī, atklājot starptautisko izstādi „Riga Food 2012”. 


„Mūsu spēja radīt labu pārtiku ir patiešām augsta, jo ražotāji ne tikai padarījuši bagātīgu un daudzveidīgu vietējo tirgu, bet arī spējuši pārtikas nozari izveidot par trešo lielāko eksportējošo nozari valstī, kas nenoliedzami ir liels sasniegums. Tādēļ ir likumsakarīgi, ka Latvijā jau septiņpadsmito gadu notiek šāda izstāde,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa norādīja, ka pārtikas ražotāji ir ne tikai cienījami uzņēmēji, kas ražo mūsu ikdienai būtiskāko un nodrošina cilvēkiem darbavietas, bet arī mūsu identitātes un dzīvesveida veidotāji, kas vienlaikus nes Latvijas vārdu pasaulē.

Saeimas priekšsēdētāja savā uzrunā pateicās visiem ražotājiem, kuri, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem krīzes laikā, ir turpinājuši ražot augstas kvalitātes konkurētspējīgus produktus, pateicoties kuriem ne tikai mūsu pārtikas, bet arī Latvijas identitāte raksturojama ar vārdiem - stabila, kvalitatīva un droša.

Izstādes atklāšanā Latvijas Piensaimniecības muzeja un Piena muižas pārstāvju vārdā Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks pasniedza Saeimas priekšsēdētājai vēstuli ar aicinājumu deputātiem izvērtēt iespēju iekļaut kalendārā 25.maiju kā oficiāli atzīmējamu dienu - Piena dienu. Piena dienas mērķis ir godināt piensaimniecības nozari un tās tradīcijas, veicināt nozares attīstību un atpazīstamību, kā arī atgādināt sabiedrībai par veselīgu uzturu un tā nozīmi.

Idejas autori uzsver, ka piensaimniecība ir viena no prioritārajām tautsaimniecības nozarēm valstī jau 150 gadus, kopš Latvijas pienrūpniecības pirmsākumiem. Arī šodien Latvijas piens, piena produkti un piena pārstrādes uzņēmumi ir nozīmīgi mūsu valsti reprezentējoši elementi.

Vakar starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tika atklāta septiņpadsmitā izstāde „Riga Food 2012”, kurā piedalās vairāk nekā 580 uzņēmumi no 34 valstīm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Riga Food, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats