19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gada beigās būs gatavs jaunā medija veidols
Gada beigās būs gatavs jaunā medija veidols
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 21. augusts 2012, 11:30
Šomēnes kļūs zināms sabiedrības viedoklis par jaunā sabiedriskā elektroniskā medija misiju, vīziju un mērķi, bet decembrī būs skaidrs, kāds izskatīsies tā modelis. Pats medijs varētu sākt darboties 2018. gadā vai pat agrāk, sola Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).


Pašlaik darbs pie koncepcijas izstrādes jau ir uzsākts un ir sastādīts plāns 15 darba grupām. Tajās secīgi tiks skatīta vienotā sabiedriskā medija misija, vīzija un mērķi, sabiedriskā labuma mērījumu sistēma, finansējuma modelis, pārvaldības modelis, auditorijas segmentācija, satura pasūtījums un tā ražošana, satura izplatīšanas modelis, jaunā medija pakalpojumi, organizācijas modelis, darbinieku apmācības programma, mārketinga stratēģija, tehniska infrastruktūra, telpas un budžets.

Pirmajā no darba grupām NEPLP kopā ar NEPLP Sabiedriski konsultatīvās padomes un raidorganizāciju pārstāvjiem uzklausīja dažādu ārvalstu un pašmāju ekspertu misijas redzējumus, piemēram, stiprināt demokrātiju un kultūru, veidot atvērtu sabiedrību un nodrošināt uzticamu informāciju un mediju saturu. Kā vērtības padomdevēji minēja virkni vēlamo īpašību: neatkarību, objektivitāti, godīgumu, kvalitāti, radošumu un citas. Starp mērķiem tika nosaukta gan pilsoniskuma stiprināšana, gan izglītības un zināšanu sekmēšana, gan daudzveidīgu un augstā līmenī sagatavotu raidījumu piedāvāšana.

«Tuvākajā laikā plānots noskaidrot NEPLP Sabiedriski konsultatīvās padomes viedokli, bet sabiedrības domas par mediju misiju, vīziju un mērķiem uzzināsim ar socioloģiskās aptaujas palīdzību,» skaidro projekta vadītāja Zane Čulkstēna, piebilstot, ka viedokļus apkopos līdz augusta beigām. Paralēli tam notiekot arī konkursi par jaunā medija finansējuma un pārvaldes formām. Vēl šomēnes plānots ķerties klāt satura pasūtījuma un ražošanas modeļiem. Z. Čulkstēna uzskata, ka līdz šā gada beigām izdosies īstenot plānoto, jo «darbi rit raiti». Arī finansējums – 80 000 latu, kas piešķirti koncepcijas detalizētai izstrādei – būšot pietiekams. No šīs summas 75 874 lati paredzēti administratīvajiem izdevumiem, tajā skaitā – ekspertu algošanai, pārējā nauda tika piešķirta komandējumiem, dienesta un darba braucieniem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: jauns medijs, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, NEPLP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats