25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Velorikšām Rīgā atvēl konkrētus maršrutus
Velorikšām Rīgā atvēl konkrētus maršrutus
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 17. augusts 2012, 9:25
Rīgas domes šonedēļ pieņemtos saistošos noteikumus par velorikšu darbību Rīgas Velorikšu biedrība, Latvijas Riteņbraucēju apvienība un Latvijas Velorikšu apvienība kopumā atbalsta, tomēr vēl grasās diskutēt par atsevišķiem nosacījumiem.


Pašvaldība ir sākusi reglamentēt velorikšu darbību galvaspilsētā, nosakot konkrētas vietas un laiku, kur un kad šie pārvadātāji var nodarboties ar savu biznesu. Ar pasažieru pārvadāšanai izgatavotajiem velosipēdiem turpmāk atļauts braukt pa maršrutiem, kurus apstiprinās domes Satiksmes departaments, izsniedzot atļauju uz vienu sezonu. Pārvietošanās būs aizliegta ielās ar lielu satiksmes intensitāti, piemēram, A. Čaka, Brīvības, K. Barona, K. Valdemāra u.c. ielās, informē Rīgas domē. Ir paredzēts izsniegt diennakts atļaujas tajos maršrutos, kas savieno netālu esošas dzīvojamo zonu vai parku teritorijas, kā arī tos ielu posmus, kas palīdzēs nokļūt līdz pasažieru ostai Eksporta ielā. Ar velorikšām būs iespēja aizbraukt aplūkot arī jūgendstila ēkas Klusajā centrā un izbraukt velosipēdu ceļus Skolas ielā un Ģertrūdes ielas posmā, raksta NRA.LV.

Satiksmes departaments būs tiesīgs izsniegt arī atļaujas papildu maršrutiem ielu posmos, ko ierobežo Daugavas krastmala, Hanzas iela, Stabu iela, Valmieras iela, Satekles iela, Marijas iela, 13. janvāra iela un Tērbatas iela. Tādējādi tūristi tiks aizvizināti līdz iecienītākajām kafejnīcām un citām atpūtas vietām.

Pasažieru pārvadāšanai paredzētais velosipēds būs jāaprīko atbilstoši speciāliem nosacījumiem un jāreģistrē Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Velorikšu organizāciju pārstāvis Gvido Čaikovskis sacīja, ka diskusiju ar Satiksmes departamenta speciālistiem vēl turpinās par ierobežojumiem pārvietoties noteiktās teritorijās un noteiktos laikos, kā arī par prasību stāvēt rindā vienam aiz otra un apdrošināšanas summas apmēru. Tomēr šie pārvadātāji kopumā neiebilst pret prasību apdrošināt savu civiltiesisko atbildību par trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem pasažieru velosipēda izmantošanas laikā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīga, velorikšas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats