20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Īpašā seminārā tiks skatīti būtiskākie grozījumi Darba likuma normās
Īpašā seminārā tiks skatīti būtiskākie grozījumi Darba likuma normās
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 16. augusts 2012, 17:53
Ar darba tiesisko attiecību jautājumiem ikdienā saskaras ikviens – darba devēja vai darbinieka statusā, līdz ar to šī tēma nezaudē savu aktualitāti. Taču svarīgi ir zināt ne tikai normatīvo regulējumu, bet arī tā piemērošanu praksē un tiesu prakses atziņas darba strīdos, tāpēc Latvijas zvērinātu revidentu asociācijas Izglītības centrs (LZRA IC) 31.augustā rīkos īpašu semināru.


2011.gada maijā Augstākās tiesas Senāts laida klajā tiesu prakses apkopojumu par darba strīdiem, kas Senātā skatīti pēdējos 5 gados, apkopojot Senāta atziņas par dažādiem darba strīdiem, piemēram, darba līguma izbeigšanas pamati un kārtība, atjaunošana darbā, darba līguma uzteikums pārbaudes laikā, uzteikums valdes locekļiem u.c.. Arī pēc šī datuma ir pieņemti vairāki svarīgi Augstākās tiesas Senāta spriedumi, kas veido tiesu praksi un ņemami vērā risinot ikdienas situācijas.

Tāpat pēdējā pusotra, divu gadu laikā ir veikti vairāki būtiski grozījumi Darba likuma normās, kuri tiks apskatīti īpašā seminārā, ņemot vērā praksē konstatētos problēmjautājumus.

Semināra laikā interesentiem tiks skaidroti vispārīgie jautājumi, pēdējās aktualitātes, grozījumi un prakse – darba līguma noslēgšanas kārtība un termiņš, darba līguma grozīšanas īpatnības, darba līguma un darba tiesisko attiecību izbeigšana, kā arī atšķirības starp uzņēmuma un darba līgumu. Tāpat tiks skatīti arī citi būtiski problēmjautājumi un tiesu prakse, kā piemēram, valdes locekļu nodarbinātība un līgumu izbeigšanas kārtība, darba līguma izbeigšana ar arodbiedrības biedru un summētais darba laiks un nepilnais darba laiks.

Mācības norisināsies 31.augustā plkst. 9.30 – 13.30 un tās vadīs lektore – Laura Zalāna, Zvērināta advokāte, Partnere, Letlaw. Interesenti aicināti pieteikt dalību zvanot pa tālruni 67223338 vai rakstot e-pastu: lzraic@lzra.lv


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: grāmatvedība, Grāmatvedība iesācējiem, grāmatvedības kursi, grāmatvedības semināri, Grāmatvežu apmācība, Grāmatvežu semināri, Kursi grāmatvežiem, LZRA IC, Nodokļi, Nodokļu kursi, semināri grāmatvežiem, Semināri par nodokļiem, Semināri revidentiem

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats