19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ieguvumus no Jaunā viļņa diskotēkas priekšlaikus neprognozē
Ieguvumus no Jaunā viļņa diskotēkas priekšlaikus neprognozē
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 27. jūlijs 2012, 13:27
Jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis nakts diskotēka Rīgā, 11. novembra krastmalā, konfrontējusi viedokļus par to, vai šī ir īstā vieta pasākumam un kāds no tā ir ieguvums pilsētai. Polemikā ar kultūras ministri Žanetu JaunzemiGrendi iesaistījies Rīgas mērs Nils Ušakovs, bet Vecrīgas izklaides vietu pārstāvji piesardzīgi prognozē iespējamo viena vakara finansiālo ieguvumu.


Kultūras ministre uzskata, ka Jaunajam vilnim nevajadzētu pamest Dzintaru koncertzāli un galvaspilsētas 11. novembra krastmala jāatvēl valstiski nozīmīgiem pasākumiem. Savukārt N. Ušakovs atcirtis, ka krastmala nav īpaši sakrāla vieta. Rīgas mērs norāda, ka diskotēku translēs vairāku valstu televīzijas, kuru kopējā auditorija ir vismaz 67 miljoni skatītāju, tāpēc tas Rīgai palīdzēšot piesaistīt tūristus. Ž. JaunzemeGrende oponē – tūristus diez vai ieinteresēšot citas valsts ideoloģiju popularizējošs pasākums.

Par Rīgas ieguvumu, jau ceturtdienas naktī slēdzot 11. novembra krastmalu un pirmoreiz atvēlot to nakts diskotēkas apmeklētājiem, sarunā ar Neatkarīgo šaubās gan vecpilsētas restorāna Kaļķu vārti direktore Sandra Sirmace, gan bāra Ezītis miglā pārstāvis Ronalds. Pēc viņu domām, šis ir un paliek tikai Jūrmalas pasākums. «Āfterpārtijas tomēr notiek Jūrmalā, nevis Rīgā, un Jaunais vilnis Rīgu maz ietekmē. Tie ir Jūrmalas svētki. Lai neradītu sabiedrībā lieku šūmēšanos, būtu bijis solīdi no Rīgas puses diskotēku rīkot Mežaparkā, nevis krastmalā. Tā tomēr ir piemērota valstiskiem svētkiem,» pamato S. Sirmace. «Rīgai tas neko nedos, ka te diseni rīkos,» piebalso Ronalds, «nu, varbūt parādīs televīzijas.»

S. Sirmace uzskata, ka diskotēka ir orientēta uz vietējo jaunieti, kurš restorānus neapmeklē, tāpēc lielu klientu pieplūdumu Kaļķu vārtos viņa pat negaida. Arī Ronalds no Ezīša necer uz diskotēkas apmeklētājiem: «Tā nav mūsu publika. Esam studentu bārs. Grūti prognozēt, kādi cilvēki uz diskotēku ieradīsies. Varbūt vietām, uz kurām iet cacīgas meitenes un cacīgi puiši, tas būs izdevīgāk.» Pat bārā Just, kas atrodas 11. novembra krastmalā, iespējamo klientu uzlidojumu piektdienas naktī vērtē piesardzīgi.

Izklaides vietu īpašnieki norāda, ka darbdienā, slēdzot satiksmi 11. novembra krastmalas posmā, pašvaldība radījusi neērtības komersantiem. Piegādātāji sacēluši paniku par to, kā varēs atvest preces, saka S. Sirmace. Kāds cits Vecrīgas bāra īpašnieks Jānis Neatkarīgajai izteica citu viedokli: «Pieredze liecina, ka krastmalas pasākumu viesi apciemo arī citas vecpilsētas vietas. Turklāt šiem cilvēkiem ir brīva, tērējama nauda. Zinu piekrastmalas krogus, kuri jau tagad gatavojas attiecīgā kontingenta sagaidīšanai, pieņem rezervācijas un pamatoti cer uz labu apgrozījumu. Var diskutēt par pasākuma tautiskumu, bet vecpilsētas mazajam biznesam šis pasākums ienes vērā ņemamu peļņu.»

Jāatgādina, ka nakts diskotēkas laikā līdz 28. jūlija pulksten 16 paredzēts slēgt transportlīdzekļu satiksmi 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, bet ir izmantojami visi tilti pār Daugavu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaunais Vilnis, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats