28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jaunā Jelgavas piena rūpnīca jau eksportē produkciju
Jaunā Jelgavas piena rūpnīca jau eksportē produkciju
Autors: NRA.lv / 23. jūlijs 2012, 18:23
Jaunā piena rūpnīca "Latvijas piens", kas atrodas Jelgavā sākusi eksportēt saražoto produkciju, vēsta portāls Jelgavniekiem.lv


Jau ziņots, ka zemniekiem piederošā rūpnīca Jelgavā, no 21. jūnija darbojās testa režīmā.Pakāpeniski tika iedarbinātas rūpnīcas jaudas, kas nodrošina piena pieņemšanu un paterizāciju 300 tonnu apjomā 10 stundās. 

Šonedēļ uzņēmums sācis eksportēt piena produktus uz Eiropas Savienību – kopumā nosūtītas 25 tonnas saldā krējuma 125 tonnas vājpiena koncentrāta.

Vājpiena koncentrātu izmanto siera, saldējuma un citu piena produktu ražošanā kā vienu no izejvielām, bet saldo krējumu pārstrādā sviestā.

Vājpiena koncentrāta ražošanas jaudas ir 15 tonnas stundā, savukārt siera ražošanas jaudas pakāpeniski turpmāko divu gadu laikā tiks palielinātas līdz 800 tonnām mēnesī.

Iveta Tomsone, SIA «Latvijas piens» komunikācijas vadītāja, atzīmēja, ka šī gada augstā pieaugs gan koncentrāta, gan saldā krējuma ražošanas apjomi, kā arī tiks sākta siera ražošanas iekārtu uzstādīšana, lai jau oktobrī veikalu plauktos parādītos Jelgavā ražots siers.

Investīcijas ražotnes izveidei ir Ls 10,5 miljoni, no kuriem 1,275 miljoni ir zemnieku finansējums, 6,5 miljoni – kredīts un 2,9 miljoni – ES finansējums. Uzņēmums plāno pārstrādāt 250 tonnas piena vienas maiņas laikā un ik mēnesi laist pārdošanā 500-600 tonnas siera.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Iveta Tomsone, Jelgava, Latvijas piens, piens

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats