28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jelgavā ražota bezpilota lidmašīna uzstāda pasaules rekordu
Jelgavā ražota bezpilota lidmašīna uzstāda pasaules rekordu
Autors: NRA.lv / 10. jūlijs 2012, 18:25
UAV Factory Jelgavā izgatavotā bezpilota lidmašīna «Penguin B» uzstādījusi jaunu pasaules rekordu par ilgāko lidojumu mini klases bezpilota lidaparātam, lidojot 54 stundas un 27 minūtes.


«Penguin B» 5. jūlijā tika palaists no automašīnas palaidēja lidlaukā pie Nākotnes un, nolidojot vairāk nekā divas dienas, piezemējās sestdien, 7. jūlijā.

Lidojuma laikā lidaparātam nācās piedzīvot temperatūras, kas pārsniedz 30°C un vēja brāzmas līdz pat 20 m/s.

Iepriekš ilgākie reģistrētie lidojumi bijuši mini bezpilota lidaparātu klasē bijuši AAI lidaparātam "Aerosonde", kas lidoja 38 stundas, un 28 stundas pieveikušajam Insitu lidaparātam "Scaneagle".

Penguin B izturības lidojums bija izmēģinājums "UAV Factory" jaunākajiem risinājumiem, no kuriem daļa tiks tieši pielietoti komerciāli pieejamajiem "Penguin B" lidaparātiem, kā arī būs piemērojami jau esošajiem modeļiem.

Izturības lidojums bija jaunākās elektroniskās degvielas iesmidzināšanas sistēmas, ko ražojis "Currawong Engineering" Austrālijā, pārbaužu noslēgums. "Penguin B" tika vadīts, izmantojot "Piccolo" lidojuma kontroles sistēmu, ko ražojis "Cloud Cap Technology" no ASV. Gan Currawong Engineering, gan Cloud Clap bija liela loma rekorda uzstādīšanā.

54,5 stundu ilgais lidojums paver jaunas iespējas mazo bezpilota lidmašīnu izmantošanai. Ar šādām ilglidošanas spējām, lidaparāts spēj darboties vairākas dienas bez piezemēšanās. Izmantojot pašas modernākās šodien pieejamās mini bezpilota lidmašīnas, šāda uzdevuma veikšanai būtu nepieciešamas aptuveni 3 līdz 5 pacelšanās un piezemēšanas. Tā kā vairāk nekā puse no visiem bezpilota lidaparātu nelaimes gadījumiem notiek pacelšanās un nolaišanās lidojuma fāzēs, ilgākais lidojuma laiks ievērojami uzlabo sistēmas uzticamību.

UAV Factory savu preci eksportē, galvenokārt uz Ziemeļameriku un Austrāliju. Uzņēmums šobrīd piedalās vienā no lielākajām aviācijas izstādēm Anglijā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jelgava, Penguin B, UAV Factory

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats