24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Noteiktas specifiskās prasības gaļas marķēšanai Latvijā
Noteiktas specifiskās prasības gaļas marķēšanai Latvijā
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 10. jūlijs 2012, 17:45
Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi noteikumus "Latvijā iegūtas un vietējā tirgū izplatāmas gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi", ko šodien, 10.jūlijā, apstiprināja valdība.


Jaunie noteikumi nepieciešami, lai noteiktu specifiskās marķēšanas prasības, kuras nav noteiktas Eiropas Savienības normatīvajos aktos, bet ko ir atļauts noteikt dalībvalstij ar nacionālo regulējumu.

Noteikumi nosaka specifiskās marķēšanas prasības nagaiņu gaļai, kas iegūta, dzīvnieku neatliekamā kārtā kaujot ārpus kautuves atbilstoši prasībām (piemēram, ja govs ganībās lauzusi kāju), un maltajai gaļai, kurā ir no ES normatīvajos aktos aktiem noteiktajiem kritērijiem atšķirīga tauku, saistaudu un gaļas proteīnu attiecība, tāpat arī nelielam daudzumam mājputnu un zaķveidīgo gaļas.

Jaunie noteikumi regulēs arī specifiskās marķēšanas prasības medījamo dzīvnieku gaļai nelielā daudzumā un gaļai, kuras izplatīšana svaigā veidā ir aizliegta un kuras pārstrādei noteikti ierobežojumi, un arī svaigai gaļai un gaļas izstrādājumiem, kas iegūti no dzīvniekiem, kuri kauti atbilstoši reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm.

Jaunais regulējums vienlaikus arī noteic, ka gaļai, kas iegūta no dzīvniekiem, kuri kauti atbilstoši reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, marķējumā brīvprātīgi var iekļaut norādi par kaušanā izmantoto metodi.


Diskusija par rakstu (0) , Eiropas Savienība, gaļas marķēšana, Zemkopības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats