16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Andri Biedriņu par krāpšanos ar nodokļiem
VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Andri Biedriņu par krāpšanos ar nodokļiem
Autors: NRA.lv / 5. jūlijs 2012, 17:44
Valsts ieņēmumu dienests (VID) Finanšu policijas pārvalde 28.jūnijā nosūtīja Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret trim personām par izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas, tādējādi radot zaudējumus valsts budžetam 11 543,82 latu apmērā.


Portāla nra.lv rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka aizdomās turētais basketbolists ir NBA spēlējošais Andris Biedriņš.

Arī žurnāls "Kas Jauns" pērn rakstīja, ka laivu "Malibu Wakesetter" iegādājies Andris Biedriņš.

Pret vienu SIA juridiski atbildīgo amatpersonu lūgts uzsākt kriminālvajāšanu saskaņā ar Krimināllikuma 218.panta otro daļu un 217.panta otro daļu , bet pret divām citām (viens no viņiem augsta līmeņa profesionāls sportists) - saskaņā ar Krimināllikuma 218.panta otro daļu.

Veicot kriminālprocesuālās darbības 2011.gada 3.novembrī saskaņā ar Krimināllikuma 218.panta otro daļu uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, VID Finanšu policijas pārvalde noskaidroja, ka viena SIA juridiski atbildīgā amatpersona ar mērķi personu grupā izvairīties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas par jaunas motorlaivas ievešanu Latvijā no Amerikas Savienotajām Valstīm nodibināja uzņēmumu un piereģistrēja motorlaivu "Malibu Wakesetter" kā šī uzņēmuma pamatlīdzekli. Uzņēmums tika nodibināts it kā ar mērķi nodarboties ar atpūtas un sporta priekšmetu, ūdens un sauszemes transportlīdzekļu iznomāšanu, jau iepriekš zinot, ka vienīgais iznomājamais ūdens transportlīdzeklis būs minētā motorlaiva un tā vienīgais lietotājs būs viena persona.

Augsta līmeņa basketbolists, pērkot motorlaivu "Malibu Wakesetter" Amerikas Savienotajās Valstīs, ievedot to Latvijā un izlaižot brīvam apgrozījumam kā SIA pamatlīdzekli saimnieciskās darbības nodrošināšanai, izvairījies no PVN nomaksas valsts budžetā 11 543,82 latu apmērā.

Lai maldinātu pirmstiesas izmeklēšanu un imitētu uzņēmuma saimniecisko darbību, tika veikta grāmatvedības dokumentu viltošana, proti, kādam augsta līmeņa profesionālam sportistam tika izrakstīts rēķins par motorlaivas "Malibu Wakesetter" nomu ar mērķi radīt maldinošu iespaidu it kā SIA tiešām ir sniedzis laivas nomas pakalpojumus šai personai. Par centieniem maldināt liecina tas, ka rēķins izrakstīts vairāk nekā trīs mēnešus pēc reālā pakalpojuma sniegšanas.

Sākotnēji kriminālprocess VID Finanšu policijas pārvaldē 2011.gada 3.novembrī tika uzsākts atbilstoši Krimināllikuma XIX nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā" noziedzīgo nodarījumu pazīmēm par uzņēmuma juridiski atbildīgo personu un citu fizisko personu iespējamiem izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā, taču, ņemot vērā izmeklēšanas laikā iegūtos pierādījumus, 2012.gada 22.maijā kriminālprocess tika pārkvalificēts saskaņā ar Krimināllikuma 218.panta 2.daļu par izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

Šobrīd visām trim personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Biedriņš, Finanšu policija, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats