19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Veselībā prasīs naudu rindu mazināšanai
Veselībā prasīs naudu rindu mazināšanai
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 5. jūlijs 2012, 12:09
Nozaru ministriju pieprasījums pēc papildu finansējuma piešķiršanas līdz ar šāgada budžeta grozījumiem var sasniegt vairākus desmitus miljonu latu. Viens no lielākajiem lūgumiem pēc papildu naudas jau šogad nāk no veselības nozares.


Pēdējos gados raksturīgi – veselības nozarei iedalīts tik mazs finansējums, ka bez budžeta grozījumiem tā līdz gada beigām nevar noturēties. Premjerministrs Valdis Dombrovskis gan atzinis, ka pašlaik ministriju pieprasījumi pēc papildu finansējuma valsts budžeta grozījumos pārsniedz iespējamo maksimumu, tāpēc to neapstiprināšana nevar kalpot par iemeslu kāda ministra demisijai. Tā premjers sacīja intervijā LNT.

Nozaru ministrijas līdz jūnija beigām iesniedza pieprasījumus Finanšu ministrijā (FM) par papildu līdzekļu piešķiršanu šā gada valsts budžeta grozījumos, kurus FM līdz 10. jūlija valdības sēdei apkopos. Precīzs budžeta grozījumu apmērs – naudas maka biezums – vēl nav fiksēts, bet tas varētu būt ap 60–68 miljoni latu, taču iesniegtie ministriju pieprasījumi veido lielāku summu. Valdības nākamās sēdes uzdevums būs izvērtēt visus ministriju pieprasījumus un izšķirties, kurus no tiem šā gada budžeta grozījumos varēs atbalstīt, sacīja premjers.

Labklājības ministrija iesniegusi papildu finansējuma pieprasījumu 3,9 miljonu latu apmērā. Tas nepieciešams, lai cilvēkiem ar invaliditāti nodrošinātu tehniskos palīglīdzekļus, kā arī valsts sociālo pabalstu izmaksu, jo dažiem pabalstiem ir pieaudzis saņēmēju skaits. Vēl LM iesniegs FM priekšlikumus esošo un budžetā jau piešķirto resursu pārdalei starp pakalpojumiem, tostarp lai nodrošinātu neatliekamo pasākumu īstenošanu valsts sociālās aprūpes centros.

Lielākā pagaidām zināmā summa, ko lūdz piešķirt kāda ministrija, ir no Veselības ministrijas. Nozarei šogad papildus nepieciešami 34,6 miljoni latu. Vispārīgi runājot, papildu finansējums vajadzīgs rindu mazināšanai uz konsultācijām, dienas stacionāros, stacionārajā rehabilitācijā, endoprotezēšanas operācijām, zāļu kompensācijai un citiem mērķiem. Tomēr, cik tieši kādam mērķis papildu nauda vajadzīga, Neatkarīgajai neizdevās noskaidrot, jo tā neesot publiskojama informācija, kas tiks skatīta valdības sēdes slēgtajā daļā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Finanšu ministrija, Valdis Dombrovskis, veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats