28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Taksometru pakalpojumu jomai pieņemts vienots regulējums
Taksometru pakalpojumu jomai pieņemts vienots regulējums
Autors: Apollo.lv / 4. jūlijs 2012, 17:30
Lai novērstu tiesiskā regulējuma sadrumstalotību taksometru pakalpojumu jomā un ieviestu vienotu terminoloģiju, otrdien, 3.jūlijā, valdībā pieņemti vairāki normatīvie akti.


Satiksmes ministrijas izstrādātie «Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem» paredz taksometru noformējuma un aprīkojuma prasības, norēķinu kārtību par braucienu, bagāžas pārvadāšanas nosacījumus, kā arī pasažieru un vadītāja tiesības un pienākumus.

Līdz šim taksometru pakalpojumu jomu regulēja vairāki normatīvie akti - «Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem», «Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām», «Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība», «Noteikumi par metroloģiskajām prasībām mērīšanas līdzekļiem», «Noteikumi par metroloģiskajām prasībām taksometra skaitītājiem» un citi. Lielais normatīvo aktu skaits sarežģī to prasību apzināšanu un izpildi, tāpēc jaunie noteikumi lielāko daļu no tiem apvieno.

Līdzšinējā regulējumā atšķīrās arī lietotie termini - ar vienādu nozīmi dažādos noteikumos figurēja gan apzīmējums «sākotnējā maksa», gan «taksometra nolīgšana». Šādu situāciju nepieļauj Latvijas nacionālā tiesību sistēma, tāpēc turpmāk tiks lietots tikai termins «taksometra nolīgšanas maksa».

Ar jauno regulējumu tiek atcelta iespēja vadītājam pēc savas izvēles uzņemt pasažieri, nosakot brauciena galapunktu - vairs nav atļauts uzņemt pasažieri arī atpakaļceļā, kad taksometrs atgriežas administratīvajā teritorijā, kurā darbojas speciālā atļauja (licence).

Noteikumi vienuviet arī nosaka visus taksometra skaitītāja izdrukātajā čekā obligāti norādāmos rekvizītus, kā arī maksimāli pieļaujamās kļūdas taksometra skaitītājam pirms un pēc uzstādīšanas - līdz šim tādas bija noteiktas tikai pirms skaitītāju nodošanas ekspluatācijā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Satiksmes ministrija, taksometri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats