23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīga virza Latvijas preču eksportu
Rīga virza Latvijas preču eksportu
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 25. jūnijs 2012, 10:28
Rīga atļauj uzņēmējiem no visas Latvijas izmantot Rīgas vārdu savu preču reklāmai Krievijā.


Īsi pirms Līgo svētkiem Maskavā tika atklāts trešais Latvijā ražotu pārtikas preču stends Rižskij dvorik (Rīgas sēta). Šādi stendi neatrodas izstāžu zālēs, bet lielveikalos, kur Rīgas vārdam jākalpo par orientieri preču pārbagātībā. Tas, protams, attiecas uz piedāvājumu tikai bagātākajiem maskaviešiem, kam preču cenas ir mazsvarīgas, bet tādu skaits varētu pārsniegt visas Latvijas iedzīvotāju skaitu. Stenda noformējumā gan ir iekļauta norāde, ka tur savāktas preces no Latvijas, nevis tikai un vienīgi no Rīgas, bet tā ir tikai papildinājums emocionālajai piesaistei, kādu vajadzētu radīt Rīgas vārdam, raksta NRA.LV.

Visi komponenti – ar Rīgas vārdu apzīmēta prece ar ražošanas vietu Rīgā – sakrīt Rīgas melnā balzama gadījumā, kas stendā tāpēc tiek likts goda vietā. Rīgas šprotes jau nākušas no Engures, kur strādā SIA Unda. Šajā pašā produktu segmentā cenšas nostiprināties arī liepājnieki – Kolumbia Ltd., kas trešās Rīgas sētas atklāšanas laikā rīkoja savu konservu degustāciju. Tieši tāpat SIA Dimdiņi no Gulbenes novada piedāvāja savas kāpostu kulinārijas paraugus. Saldumi stendā bija nonākuši pārsvarā no Saldus, piena produkti – no Valmieras. Pierīga stendam devusi Lāču maizi, Spilvas majonēzes u.tml. produktus, kā arī Ķekavas vārdu minerālūdenim.

Rīga ne vien atvēl pārtikas ražotājiem savu vārdu, bet aktīvi piedalās tā virzīšanā Maskavas un visas Krievijas patērētājiem. Trešās Rīgas sētas atklāšanā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, un stends tika izrotāts arī ar Live Riga zīmolu. Te būs atrodama informācija par Rīgas piedāvājumiem tūristiem no Krievijas.

Būsim godīgi – pagaidām Rīgas sēta izpelnās Latvijas sabiedrības un masu saziņas līdzekļu uzmanību. Ar visiem trešās Rīgas sētas raksturojumiem bija par maz, lai arī Maskavas žurnālisti dotos uz Krievijas mērogā iespaidīgās veikalu ķēdes Zeļonij perekrestok veikalu Smoļenskas laukumā 3/5, kad tur tika atklāta Rīgas sēta. Varbūt būs citādi Pleskavā, ja Rīgas sēta tiks atklāta tur. Šādu iespēju N. Ušakovs apspriedis ar Pleskavas apgabala gubernatoru Anatoliju Turčaku.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, Krievija, uzņēmējdarbības atbalsts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats