24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Azerbaidžāna ieinteresēta Latvijā ražoto pārtikas produktu importa palielināšanā
Azerbaidžāna ieinteresēta Latvijā ražoto pārtikas produktu importa palielināšanā
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 7. jūnijs 2012, 17:12
Ceturtdien, 7.jūnijā, zemkopības ministre Laimdota Straujuma darba vizītes laikā Azerbaidžānas Republikā tikās ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru Ismetu Dursun Ogli Abasovu un apsprieda iespējas kāpināt abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjomus ar lauksaimniecības un zivsaimniecības produktiem.

„Sarunās ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru un uzņēmējiem biju gandarīta dzirdēt, ka šajā valstī patērētāji augstu novērtē Latvijā ražotos piena produktus – krējumu, sieru, biezpienu, kā arī zivju konservus, ievārījumus un citu pārtikas produktus. Ņemot vērā Latvijā ražoto pārtikas produktu augsto kvalitāti, Azerbaidžāna pauda interesi palielināt Latvijā ražoto pārtikas produktu importu. Latvijas ražotājiem ir iespējas palielināt savas produkcijas eksportu uz Azerbaidžānu, jo šī ir liela valsts ar plašu tirgu un augstu pirktspēju,” pēc tikšanās ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Azerbaidžānas lauksaimniecības ministrs Ismets Dursun Ogli Abasovs pauda interesi par lauksaimnieku kooperāciju Latvijā, uzsverot, ka Latvija ir labs piemērs Azerbaidžānas Lauksaimniecības ministrijai un lauksaimniekiem kooperācijas jomā.

Tikšanās laikā parakstīts saprašanās memorands, kura mērķis ir veicināt Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību lauksaimnieciskajā tirdzniecībā un investīciju piesaistē ar lauksaimniecību saistītajā uzņēmējdarbībā. Vizītes laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklē Azerbaidžānas lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu ražošanas uzņēmumus.

Jau ziņots, ka Latvijas un Azerbaidžānas lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produktu tirdzniecības bilance Latvijai ir izteikti pozitīva, tas ir, eksportēts tiek vairāk, nekā importēts. Kopš 2009. gada Latvijas eksports uz Azerbaidžānu konsekventi pieaug. 2011. gadā uz Azerbaidžānu tika eksportēti Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības produkti par kopējo vērtību 8,6 miljoni eiro, bet Azerbaidžāna Latvijā importēja produktus par 0,9 miljoniem eiro. 2011. gadā lauksaimniecības produkcijas eksportā uz Azerbaidžānu dominēja piena, olu un medus grupas produkti – sviests, medus un piena pulveri. Kopā šie produkti veidoja 68 procentus kopējās eksporta vērtības uz Azerbaidžānu. Uz Azerbaidžānu Latvija eksportē arī dārzeņu un augļu izstrādājumus (konservus), gaļas un zivju izstrādājumus (konservus) u.c. produktus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Azerbaidžāna, imports, Laimdota Straujuma, pārtika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats