19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par sadarbību vienojušās “Latvijas Izgudrotāju biedrība” un Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs “Latvia Invent”
Par sadarbību vienojušās “Latvijas Izgudrotāju biedrība” un Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs “Latvia Invent”
Autors: BNA / 7. jūnijs 2012, 10:11
Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs “Latvia Invent” vienojies par sadarbību ar “Latvijas izgudrotāju biedrību”, lai kopīgi strādātu pie jaunu risinājumu, produktu, pakalpojumu, pārdošanas metožu un citu inovāciju ieviešanas uzņēmumos, kas vēlas paaugstināt savu konkurētspēju Latvijā un ārvalstu tirgos. 


Latvijas Izgudrotāju biedrības galvenie darbības virzieni ir atbalsts izgudrojumu izstrādei un komercializācijai, intelektuālā rūpnieciskā īpašuma aizsardzības sistēmas pilnveidošana un izgudrotāju darbības popularizēšana. Savukārt “Latvia Invent” ir projekts, kas izveidots, lai veicinātu un paplašinātu vietējo uzņēmumu piedāvājumu, nodrošinātu konsultācijas, ekspertu palīdzību ideju izstrādē un jaunu risinājumu iekļaušanu uzņēmuma piedāvājumā.

Pateicoties sadarbībai, Latvijas uzņēmumiem daudz pieejamāku un sasniedzamāki kļūs vietējo izgudrotāju risinājumi un idejas, kā ne vien padarīt darbību efektīvāku, bet arī kā izmantot, piemēram, dabas enerģiju vai izcelties uz pārējo līdzīgu produktu, ražotāju fona. Tāpat sadarbība veicinās esošo ideju realizāciju, jo nereti tās netiek pienācīgi novērtētas.

“Latvijā ir ļoti daudz inovatīvi domājoši cilvēki, kuri rada izgudrojumus, kuriem ir nākotnes perspektīvas. Diemžēl ne vienmēr tie tiek pamanīti, jo nepieciešams finansiāls ieguldījums, interese tos ieviest dzīvē, ražot. Pateicoties “Latvia Invent” un “Latvijas izgudrotāju biedrības” sadarbībai, centīsimies savest kopā izgudrotājus ar uzņēmumiem, kuriem šādi unikāli risinājumi var dot zaļo gaismu uz attīstību un izaugsmi,” norāda Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centra “Latvia Invent” izveides iniciators Alberts Jodis.

“Lai sniegtu uzņēmumiem tiem nepieciešamo palīdzību konsultāciju un jaunu risinājumu formātā, nepieciešams papildus atbalsts un iespējas, uzņēmumu piesaistīšana, varbūt izglītošana un ieinteresēšana par inovāciju un izgudrojumu nozīmību. To arī sagaidām no sadarbības ar “Latvia Invent”, lai kopīgi Latvijas uzņēmumiem varētu sniegt pietiekami plašas un noderīgas zināšanas,” atzīmē Latvijas izgudrotāju biedrības valdes loceklis Miervaldis Rozenbergs.

Tāpat “Latvia Invent” aktīvi strādā pie inovāciju ģenerēšanas un ieviešanas ne vien uzņēmumu produktu klāstā, bet arī darba organizācijā, vadībā, mārketingā un citos darbības virzienos, padarot tos efektīvākus, modernākus un ļaujot ieguldītajām investīcijām atmaksāties ar uzviju tuvākā un tālākā nākotnē.

Uzņēmumi, kas vēlas sadarboties ar “Latvia Invent”, aicināti atsaukties, aizpildot pieteikuma anketu, ko iespējams saņemt, rakstot uz info@invent.lv vai zvanot – 20076860.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Alberts Jodis, Latvia Invent, Latvijas Izgudrotāju biedrība, Miervaldis Rozenbergs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats