19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Šonedēļ norisināsies sezonas pēdējais personas datu aizsardzības seminārs par plānotajām izmaiņām likumdošanā; interesenti tiek aicināti pieteikt dalību
Šonedēļ norisināsies sezonas pēdējais personas datu aizsardzības seminārs par plānotajām izmaiņām likumdošanā; interesenti tiek aicināti pieteikt dalību
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 21. maijs 2012, 17:53
Jau šonedēļ, 23.maijā, norisināsies šīs sezonas pēdējais datu aizsardzības seminārs – apmācība, kur tiks skatīta svarīga informācija visiem uzņēmumiem un plānotās izmaiņas likumdošanā, interesenti tiek aicināti pieteikt dalību.


2012. gada sākumā Eiropas Komisija publiskoja regulas projektu attiecībā uz personas datu aizsardzību. Tas nozīmē, ka visā Eiropas Savienībā attiecībā uz personas datu aizsardzības regulējumu spēku zaudēs Direktīva 95/46/EK un līdz ar to Fizisko personu datu aizsardzības likuma galvenās prasības tiks mainītas. Regula būs tieši piemērojama un tās ievērošanu Latvijā uzraudzīs nacionālā uzraudzības iestāde. Attiecībā uz tiesībsargājošām iestādēm atsevišķas prasības datu aizsardzībā noteiks Direktīva, kuras projekts arī jau ir publicēts.

Regula paredz būtiskas izmaiņas attiecībā uz personas datu apstrādes atbilstības uzraudzības organizāciju uzņēmuma un valsts iestādes iekšienē, tajā skaitā - personas datu aizsardzības speciālists būs obligāta prasība. Šajā ziņā izmaiņas skars pilnīgi visas valsts un pašvaldību iestādes un lielu daļu uzņēmumu. Regulas projekts paredz arī ievērojami palielinātas sankcijas par pārkāpumiem.

Seminārā tiks skatīts kas ir personas dati mūsdienu digitālajā izpratnē, par ko būs atbildīgs pārzinis, vai būs konkrētas prasības personas datu apstrādes drošībai, kā tiks izmainītas datu subjekta tiesības, kas notiks ar personas datu apstrādes reģistrāciju, kāpēc vajadzīgs un ko iestādē vai uzņēmumā darīs personas datu speciālists. Tāpat tiks skatīta personas datu nodošana uz trešajām valstīm, uzraudzības iestādes pilnvaras, sankcijas un citi saistītie jautājumi.

Semināru vadīs un uz jautājumiem atbildēs vadošais personas datu aizsardzības speciālists Latvijā, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors Māris Ruķers.

Seminārs notiks 23.05.2012., Rīgā.

Semināra cena Ls 89,50, ieskaitot nodokļus. Dalībnieku skaits - ierobežots.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Māris Ruķers, personas datu aizsardzība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats