16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Bērziņš aicina pilsētniekus pārcelties uz laukiem un pašiem audzēt sev veselīgu pārtiku
Bērziņš aicina pilsētniekus pārcelties uz laukiem un pašiem audzēt sev veselīgu pārtiku
Autors: Apollo.lv / 16. maijs 2012, 17:59
Valsts prezidents Andris Bērziņš aicina gan lauciniekus, gan pilsētniekus neslinkot un pašiem audzēt sev veselīgus produktus.


«Kāpēc mums, sevišķi lauciniekiem, neatgriezties pie tā, lai katram ir savs dārzs, kur audzēt savu veselīgo pārtiku?» runājot par aicinājumiem samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikai, prezidents sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!».

«Un lai pilsētnieki arī brauc uz laukiem! Ir pavasaris, vēl to var paspēt. Mēs ejam uz veikaliem, lai par dārgu naudu pirktu veselīgu produkciju. Kāpēc mums pašiem to nedarīt? Kāpēc nepielikt savu roku? Es to personīgi to daru un aicinu citus to darīt. Skatoties, kāda kustība notiek veikalos, kur pārdod ar zemkopību un lauksaimniecību saistītās lietas, aktivitāte ir ļoti liela. Viss vēl ir priekšā,» sacīja Bērziņš.

Bērziņš pozitīvi vērtēja valdības aizsākto nodokļu samazināšanas procesu, norādot, ka drīzumā gaidāma nodokļu harmonizēšana, raksta Apollo.lv.

Kā ziņots, valdībā vakar atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz, ka PVN likme no 1.jūlija tiks samazināta par vienu procentpunktu - no pašreizējiem 22% uz 21%, bet IIN likme par vienu procentpunktu - no pašreizējiem 25% uz 24% - tiks samazināta no nākamā gada 1.janvāra.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, pārtika, pvn

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats