26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā beigušās pārtikas pakas trūcīgajiem
Rīgā beigušās pārtikas pakas trūcīgajiem
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 15. maijs 2012, 12:35
Trūcīgajiem rīdziniekiem domāto pārtikas paku kļūst mazāk un tās vairs neizdala visās līdzšinējās sadales vietās, jo noslēdzas Eiropas Komisijas (EK) programma vistrūcīgākajām personām. Savukārt nākamā sāksies tikai jūlijā.


«Lūdzu, painteresējieties, kas apēda trūcīgajiem domātās pārtikas pakas. Gaiziņa ielā 7 ir uzraksts, ka pārtikas pakas beigušās. Varot griezties Slokas ielā 161, bet transports, kā zināms, arī maksā,» Neatkarīgajai nosūtītajā e-pastā sūkstījās Klāra.

Latvijas Sarkanajā Krustā (LSK) skaidro, ka EK pārtikas komplektu izdale atkal sāksies jūlijā, bet pagaidām pakas iespējams saņemt dažās vietās Rīgā. Neatkarīgā noskaidroja, ka LSK pakas dala Slokas ielā 161 no pirmdienas līdz piektdienai (no pulksten 9 līdz 12, piektdienās no 13 līdz 17). Otra vieta, kur sociāli maz-aizsargātie rīdzinieki var iegūt pārtikas pakas, ir žēlsirdības misijas Dzīvības ēdiens telpās K. Barona ielā 56 katru svētdienu (no 9 līdz 11). Ja nepieciešama informācija, var zvanīt pa tālruni 26434081, sacīja žēlsirdības misijas pārstāvis Iļja Pitenko. Savukārt biedrība Latvijas samariešu apvienība pašlaik ar pārtikas paku izdali vairs nenodarbojas.

Šogad pārtikas paku saturam ir jāmainās, un, visticamāk, tas notiks tikai vasarā. LSK piebilst, ka par pārtikas pakas saturu droši varēs runāt tad, kad būs parakstīts līgums. Pašlaik kārtība paredz, ka EK programmas ietvaros vienai personai gadā paredzēti ne vairāk kā seši pārtikas produktu komplekti, kurā ietilpst 0,4 kilogrami pilnpiena pulvera un viens kilograms makaronu. Izmaiņas Ministru kabineta noteikumos paredz, ka papildus paredzētajam pārtikas komplektam pakā būs arī auzu pārslu biezputra ar upenēm – 0,14 kg, pankūku milti – 0,4 kg, kartupeļu biezputra ar pienu – 0,2 kg, griķi – 0,3 kg, manna – 0,5 kg, augstākā labuma kviešu milti – 1 kg un sautēta cūkgaļa – 0,25 kg.

Latvijai 2012. gada programmas īstenošanai papildus piešķirti 2,626 miljoni latu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Komisija, pārtikas pakas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats