19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ārsts: cilvēki mirst no naudas trūkuma medicīnā, bet naudas netrūkst lidmašīnām un banku glābšanai
Ārsts: cilvēki mirst no naudas trūkuma medicīnā, bet naudas netrūkst lidmašīnām un banku glābšanai
Autors: Apollo.lv / 23. aprīlis 2012, 13:23
«Mani personiski aizskar situācija ar Latvijas medicīnas budžetu, kas ir ap 440 miljoniem latu,» intervijā «Latvijas Avīzei» sacīja ķirurgs Uldis Kopeika.


Viņš ir sašutis par situāciju valstī, kad miljoni tiek ieguldīti banku un aviosabiedrību glābšanai, bet medicīnai nauda tiek atvēlēta negribīgi.

«Kad vajadzēja vasarā sešus miljonus lauku slimnīcām, bija piketi, bija cīņas, un ar lielām mokām tos piešķīra. Tie bija vajadzīgi, lai sniegtu palīdzību cilvēkiem, kas laukos mirst. Bet, kad vajadzēja simtus miljonu banku glābšanai vai kad Bertoltam Flikam vajadzēja 70 miljonus «Air Baltic» lidmašīnu iegādei, tad nedēļas laikā viss tika atrisināts,» klāstīja Kopeika.

Viņš ir neizpratnē, kā medicīna var būt tādā lūdzējas lomā, raksta Apollo.lv.

«Kā civilizētā pasaulē vispār tas ir iespējams? Kurā valstī vēl ir tā, ka cilvēki mirst no naudas trūkuma medicīnā, bet naudas netrūkst lidmašīnām un banku glābšanai?» jautā ārsts.

Viņš aicina cilvēkus vairāk piedalīties likumīgās un nevardarbīgās protesta akcijās. «Kā ārsts es aicinu saprast slimniekus, ka šie mediķu piketi nav galvenokārt ārstu dēļ, – es varu iekārtoties darbā Vācijā kaut vai rītdien. Bet vai mūsu pacienti spēs aizbraukt un apmaksāt ārstēšanos Vācijā?» tā Kopeika.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: budžets, medicīna, nauda, Uldis Kopeika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats