20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pievilcīgākie darba devēji Latvijā
Pievilcīgākie darba devēji Latvijā
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 17. aprīlis 2012, 12:01
Pētījumu aģentūra TNS 2011. gada beigās strādājošo un studentu mērķa grupās veica Pievilcīgāko darba devēju tēla pētījumu.

Pētījuma ietvaros tika noskaidrotas, kādas ir strādājošo un topošo speciālistu – studentu ekspektācijas attiecībā uz darba devējiem, kādi ir darba devēju izvēles kritēriji, kā arī identificēts pievilcīgāko darba devēju Top50.

Pētījuma ietvaros tika noskaidroti pievilcīgākie darba devēji Latvijā, t.i., tie uzņēmumi, kuros potenciālie darba ņēmēji strādātu vislabprātāk. Aptaujā tika iekļauti Top50 lielākie uzņēmumi pēc darbinieku skaita un apgrozījuma no dažādām nozarēm, kā arī tie uzņēmumi, kurus spontāni nosauca paši pētījuma dalībnieki kā pievilcīgākos darba devējus.

Par pievilcīgiem darba devējiem vismaz 3% Latvijas strādājošo nosaukuši Latvijas valsts meži, Latenergo, Latvijas Dzelzceļš, Starptautisko lidostu Rīga, Grindeks, Latvijas Mobilais Telefons, airBaltic Corporation, Lattelecom, Skonto Būve, Ventspils Nafta, Hanzas Maiznīca un Latvijas Finieris.

3% studentu vidū pievilcīgākie darba devēji bijuši Starptautiskā lidosta Rīga, Swedbank, airBaltic Corporations, Latvenergo, Latvijas valsts Meži, Lattelecom, SEB banka, Latvijas Mobilais Telefons, Grindeks, Siemenes, Nordea Banka, Coca-Cola HBC Latvia.

Kā uzsver TNS personāla pētījumu eksperte Signe Kaņējeva, tad uzņēmumi, kuri atzīti kā pievilcīgākie, ir spējuši Latvijas „darba tirgu” pārliecināt, ka tie, salīdzinoši ar citiem uzņēmumiem, ir teicama vieta, kur strādāt.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, darba devēji, Signe Kaņējeva, strādājošie, studenti, TNS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats