25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ar pamatakmens iemūrēšanu sāk VID jaunā kompleksa būvdarbus Mežaparkā
Ar pamatakmens iemūrēšanu sāk VID jaunā kompleksa būvdarbus Mežaparkā
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 27. marts 2012, 17:26
Šodien, ar simbolisku pamatakmens iemūrēšanas ceremoniju, uzsākti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ēkas kompleksa būvdarbi.


Ēku kompleksa īstenotāja SIA "Biroju centrs Ezerparks" valdes priekšsēdētāja Baiba Fromane savā uzrunā klātesošajiem uzsvēra - lai arī sākotnējais līgums sabiedrībai radīja vairākus jautājumus, tā pagātne ir sarežģīta un prasa iedziļināšanos, šobrīd pēc vairāku gada darba un veiksmīgām sarunām ar investoru ir panākti valstij izdevīgi līguma nosacījumi. Viņa pauda apņēmību, ka ēka kļūs par paraugobjektu Latvijā ne tikai kvalitātes, efektivitātes un ilgtspējas, bet arī sabiedrības informēšanas un atklātības ziņā. Esošais līgums ar būvnieku paredz, ka būvniekam ir jāatklāj visi apakšuzņēmēji un būvniecības izmaksas. 

VID ģenerāldirektore Nellija Jezdakova norādīja, ka Rīgā strādājošo VID darbinieku atrašanās vienā adresē būs ieguvums visiem. Samazināsies iestādes administratīvās izmaksas, uzlabosies darba apstākļi, kas veicinās un paātrinās savstarpējo sadarbību starp struktūrvienībām un ieguvēji būs nodokļu maksātāji, kuriem tiks piedāvāts augstāka līmeņa serviss.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk kā 2000 darbinieku no visām, šobrīd 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs. Kompleksa būvniecību pabeigs 2014. gadā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Biroju centrs Ezerparks, Nellija Jezdakova, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats