23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pilsēta turpina darbu pie graustu sakārtošanas
Pilsēta turpina darbu pie graustu sakārtošanas
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 12. marts 2012, 16:01
Šodien, 12. martā Rīgas domes sēdē tika akceptēts lēmums par „Kārtību, kādā sakārtojamas vai nojaucamas pilsētvidi degradējošas, sabrukušas vai cilvēku drošību apdraudošas ēkas (grausti) Rīgā”.


Tie ir Īpašuma departamenta izstrādāti noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā tiek apzinātas un uzskaitītas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā atrodošās saimnieciskajā darbībā neizmantotās pilsētvidi degradējošas, sabrukušas vai sabiedrisko drošību apdraudošas ēkas (grausti), kā arī reglamentē to sakārtošanu vai nojaukšanu. Tāpat tie nosaka sadarbību starp Rīgas pilsētas pašvaldības struktūrvienībām graustu sakārtošanas procesā un iesaistīto institūciju - Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekciju, Īpašuma departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes - kompetenci. 

Noteikumos atrunātas arī situācijas, kad grausts ir tik sliktā stāvoklī, ka jebkurā brīdī var notikt tā sabrukšana, līdzīgi kā šobrīd ir ar graustu Lomonosova ielā 9. Noteikumi paredz, ka šādai ārkārtas situācijas novēršanai pieļaujams veikt būvdarbus pirms būvatļaujas saņemšanas, ja sertificēts būvinženieris ir veicis grausta tehnisko apsekošanu un noteicis neatliekami veicamos būvdarbus, kuri izpildāmi sabiedriskā drošības apdraudējuma novēršanai.

Uz 2012. gada 23. februāri graustu sarakstā ir 465 objekti, 111 no tiem A kategorijā jeb bīstami grausti – būves ar būtiski bojātām tās telpisko noturību nodrošinošam nesošām vai norobežojošām konstrukcijām, kuru telpiskās noturības zuduma seku rezultātā var notikt pilnīga vai daļēja būves pašsabrukšana vai radīts apdraudējums būvei blakus esošajiem īpašumiem, transporta kustībai, vai trešo personu veselībai un dzīvībai.

Graustu sakārtošanas kārtība stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas domes sēdē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: grausti, Rīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats