18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izstrādāta programma inovāciju ieviešanai uzņēmumos – Latvia Invent
Izstrādāta programma inovāciju ieviešanai uzņēmumos – Latvia Invent
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 8. marts 2012, 16:33
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības Centrs (LUAC) jaunu, inovatīvu, konkurētspējīgu produktu, piedāvājumu un realizācijas kanālu attīstībai un ieviešanai Latvijas uzņēmumos izstrādājis īpašu programmu – Latvia Invent.


Mūsdienu intensīvās konkurences apstākļos, izdzīvos tikai tie uzņēmumi, kuri nemitīgi mainīsies, pilnveidojot pakalpojumus, mārketinga komunikācijas aktivitātes vai stratēģiju.

Latvia Invent ir projekts, kas izveidots, lai veicinātu un paplašinātu vietējo uzņēmumu piedāvājumu, nodrošinātu konsultācijas, ekspertu palīdzību ideju izstrādē un jaunu risinājumu iekļaušanu uzņēmuma piedāvājumā.

Latvia Invent ietvaros, uzņēmumiem, kas iesaistīsies projektā, tiks sniegts atbalsts dažādās sfērās – attīstot piedāvājumu klāstu, servisu, kā arī reklāmas un mārketinga efektivitātes paaugstināšanā. Galvenie projekta darbības virzieni plānoti - jaunu produktu ieviešana tirgū, jaunu pakalpojumu ieviešana tirgū, jaunu zīmolu izstrāde un pozicionēšana, pakalpojumu, servisa uzlabošana, jaunu pieeju ieviešana klientu apkalpošanā, jaunu pārdošanas metožu ieviešana, realizācija u.c.

Programmu vada biznesa psihologs un psiholoģijas doktorants pretendents Jānis Roze, kura komandā strādā dažādu nozaru speciālisti, nodrošinot konsultācijas plaši un integratīvi – mārketingā, inovāciju vadībā, personāla apmācībā, finanšu un citos jautājumos. Atsevišķu tematu apskatē un pētniecībā plānots iesaistīt Latvijas pazīstamākos kreativitātes pētniekus. “Inovācijas ir šī gadsimta uzņēmējdarbības virzītājspēks. Uzņēmumi, to apzinoties, novērtējot un prasmīgi īstenojot, var paaugstināt konkurētspēju, iekarot plašāku tirgu un izpelnīties savu klientu, auditorijas uzmanību. Svarīgi būt pirmajiem,” komentē Kreativitātes pētījumu centra speciālists, psiholoģijas doktorants Emīls Kālis.

Uzņēmumiem, kas vēlas kļūt pamanāmi, vēlas izcelties Latvijā vai pasaulē, ir jāseko līdzi tehnoloģiju, sabiedrības pieprasījuma izmaiņām, kā arī jābūt gataviem nepārtraukti piedāvāt tirgū kaut ko svaigu, nebijušu un inovatīvu. Tikai šādi ir iespējams pastāvēt, attīstīties un sasniegt augstas virsotnes. Lai uzņēmumi būtu gatavi jauniem risinājumiem un uzdrīkstētos, tiem jārada droša vide, jāsniedz atbalsts un jānodrošina ekspertu, nozares speciālistu padoms. To plānots nodrošināt projekta “Latvia Invent” ietvaros.

“Latvia Invent” programma veidota sadarbībā ar juridisko un patentu biroju “Pētersona Patents”, kas garantē ideju un risinājumu tiesību aizsardzības iespējas, kā arī var sniegt konsultācijas uzņēmumiem par patentu tiesībām attiecībā par inovāciju ieviešanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvia Invent, LUAC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats