19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atkal pārtrauc Meroni pratināšanu
Atkal pārtrauc Meroni pratināšanu
Autors: Uldis Dreiblats / NRA.LV / 27. februāris 2012, 9:14
Pagājušajā nedēļā no ģenerālprokurora ieguvis speciālo procesuālo aizsardzību, papratinājies vēl vienā tiesas sēdē t.s. Lemberga prāvā, pabijis tiesu nama vissvētākajā vietā – tiesnešu apspriežu istabā –, Šveices advokāts Rudolfs Meroni devies, visticamāk, uz mājām Collikonā.


No Cīrihes priekšpilsētas Collikonas R. Meroni jau vairākus gadus pa Skype ir vadījis lielākos Ventspils uzņēmumus un pat noturējis to akcionāru pilnsapulces. Nebūs brīnums, ja arī pratināties viņš turpmāk gribēs no Collikonas ar videokonferences starpniecību.

Publiska informācija liecina, ka tieši akcionāru pilnsapulču noturēšana vietās, kas nav paredzētas nedz likumā, nedz kompāniju statūtos (akcionāru pilnsapulces jānotur uzņēmumu juridiskajā adresē), iegāza R. Meroni un ļāva t.s. Berķa nometnei pārņemt varu vispirms a/s Ventbunkers, pēc tām arī citās kompānijās.

Uz nākamajām tiesas sēdēm tiesnesis Boriss Geimans jau ir aicinājis citus lieciniekus – vairākas Ventspils domes amatpersonas –, un vienīgi par marta vidu pagaidām nav zināms, vai R. Meroni atgriezīsies vai tomēr būs jāpratina kāds cits.

Šis ir jau otrais pārtraukums, ko t.s Lemberga prāvā ņem R. Meroni. Pavisam viņš ir papratinājies tikai trijās tiesas sēdēs. Viņa dēļ tiesa jau otrreiz pārkāpj prokuroru pieprasīto un pašas atzīto principu par liecinieka pratināšanas nepārtrauktību. Tāpat acīmredzot tiks pārkāpts stingrais, vairākkārt atkārtotais tiesas lēmums par pierādījumu pārbaudi pa apsūdzības epizodēm, sākot no epizodes par SIA Puses kapitāla daļu izspiešanu 1993. gadā no cietušā miljonāra Valentīna Kokaļa. Maz ticams, ka uz tiesu aicinātajām pašvaldības amatpersonām būs jelkāda informācija par SIA Puses.

Tikmēr ap R. Meroni pagājušajā nedēļā turpināja virmot kaislības arī ārpus tiesas zāles un šveicietim netrūka Latvijas mediju uzmanības.

Nav zināms, kas tas ir par kriminālprocesu, kurā viņam piešķirta speciālā procesuālā aizsardzība. Šis kriminālprocess, visticamāk, ierosināts pavisam nesen, jo vēl aizpagājušajā nedēļā R. Meroni nekādas procesuālās aizsardzības nebija un viņš bija «aplikts» (Olafa Berķa lietots termins) ar Koblenz apsargiem, nevis ar valsts apmaksātiem Drošības policijas miesassargiem. Cita starpā Neatkarīgajai pat vairāki Ķīpsalas iedzīvotāji ir sūdzējušies par R. Meroni apsargu izrīcībām, kuri vairākās mašīnās sargāja viņa apmešanās vietu Ogļu ielā 8.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Neatkarīgajai atteicās sniegt jebkādu informāciju, kas būtu saistīta ar R. Meroni noteikto procesuālo aizsardzību (lasiet trešdien Neatkarīgajā interviju ar Ē. Kalnmeieru).

Kamēr R. Meroni ar ģenerālprokuroru pārrunāja procesuālās aizsardzības nianses, cits prokuroru favorīts – t.s. Lemberga oponentu advokāts (R. Meroni pat nosaucis par «O. Berķa kabatas advokātu»), pašreizējais Latvijas naftas tranzīta padomes loceklis, SAB uzticamības persona, prokuroru piesaistītais tulks un speciālists Mārtiņš Kvēps publiski izplatīja par šveicieti reti neglaimojošus izteicienus. «Ar juridiskām metodēm Šveices advokātam Rudolfam Meroni tiks ierādīta viņa vieta – viņš nokļūs cietumā vai pārtrauks savas darbības,» portālam Nozare.lv paziņoja M. Kvēps. «Antiļu salās un Holandē advokāti stāv zemajā startā un gaida signālu. Viņš visrupjākajā veidā ir piesavinājies to, ko nedrīkstēja darīt. Meroni jāatbild būs gan krimināltiesiski, gan civiltiesiski,» LETA atreferē M. Kvēpa teikto.

Visbeidzot piektdien atkal notikušas paralēlās Ventbunkers akcionāru pilnsapulces, pēc kurām gan t.s. Meroni nometne, gan t.s. Berķa nometne paziņoja par spožajām uzvarām šajās sapulcēs. Uzņēmumu reģistra informācija datu bāzē Firmas. lv gan vēl sestdien liecināja, ka pie varas Ventbunkers ir miljonārs O. Berķis ar saviem biznesa partneriem un uzticamākajiem menedžeriem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Ēriks Kalnmeiers, Rudolfs Meroni

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats