24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Bērziņš uz laiku varētu pārvākties uz Melngalvju namu
Bērziņš uz laiku varētu pārvākties uz Melngalvju namu
Autors: Apollo.lv / 24. februāris 2012, 17:43
Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar SIA «Rīgas Nami» konceptuāli izvērtējusi iespēju Rīgas pils remonta laikā kā Valsts prezidenta Andra Bērziņa pagaidu rezidenci Rīgā nomāt «Rīgas Nami» pārvaldījumā esošo Melngalvju namu, portālu «Apollo» informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.


Patlaban gan vēl nav veikti detalizēti aprēķini un noskaidrota nepieciešamā platība, bet ir izvērtēta teorētiska iespēja Melngalvju namā strādāt Valsts prezidenta kancelejai.

Atšķirībā no ASV bijušās vēstniecības telpām, kas no Valsts nekustamo īpašumu aģentūras (VNĪA) pārvaldījumā esošajiem objektiem tika piedāvāts prezidenta pagaidu rezidencei un bez ievērojama remonta nav lietojama, Melngalvju namā nav nepieciešami būtiski kapitālieguldījumi un laiks, lai veiktu priekšdarbus telpu pielāgošanai, skaidro prezidenta kancelejā.

Otrkārt, nomājot telpas Melngalvju namā, Valsts prezidenta kancelejai papildus nebūtu jāmaksā par reprezentācijas telpu nomu valsts vizīšu svinīgajiem pasākumiem, kas ievērojami ekonomētu budžeta līdzekļus. Šajā gadā vien tiek plānotas vairākas ienākošās valsts vizītes, un tā kā Rīgas pils ierobežotais telpu daudzums liedz iespēju valsts vizītēs pilī organizēt visus svinīgos pasākumus, Valsts prezidenta kancelejai jau vairākus gadus nākas īrēt papildus telpas gan valsts vizītēm, gan citiem plašāk apmeklētiem prezidenta pasākumiem.

«Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi oficiālu atbildi par to, ka VNĪA nevar nodrošināt kanceleju ar citām līdzvērtīgām telpām. Tādēļ Melngalvju nams šobrīd tiek izskatīts kā SIA «Rīgas Nami» pārvaldījumā esošs nekustamais īpašums, kas konceptuāli ir piemērots prezidenta rezidencei. Savukārt prezidenta kancelejas pārvākšanās uz Melngalvju namu galvenokārt ir atkarīga no VNĪA un SIA «Rīgas Nami» savstarpējas vienošanās par Melngalvju namā esošo darba telpu atbrīvošanu un tur strādājošo struktūrvienību pārvietošanu uz citām ēkām Rīgā. Valsts prezidenta kanceleja neuzstāj uz konkrētas pagaidu rezidences nomāšanu, lēmuma pieņemšanu par to sagaidot no atbildīgajām institūcijām,» skaidro Bērziņa kancelejas Preses dienestā.

Vienlaikus gan prezidenta kancelejā norāda, ka Melngalvja nams, kļūstot par Bērziņa pagaidu rezidenci, nepārtaps sabiedrībai nepieejamā un slēgtā objektā.

«Līdzīgi kā Saeimas un Valsts kancelejas ēkas, arī Melngalvju nams būs pieejams iepriekš saskaņotām ekskursijām un Rīgas pašvaldības vai citu valsts institūciju organizētiem pasākumiem, ja tie tieši neietekmēs Valsts prezidenta darba kārtību un plānotos pasākumus,» norāda prezidenta kancelejā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Melngalvju nams, Rīgas Nami

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats