18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ušakovs apkures tarifus salīdzina ar automašīnu degvielas patēriņu
Ušakovs apkures tarifus salīdzina ar automašīnu degvielas patēriņu
Autors: Apollo.lv / 14. februāris 2012, 12:17
Jautāts, kad tiks noteikta apkures tarifu maksimālā robeža, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs apkures tarifus salīdzināja ar automašīnas degvielas patēriņu.


Intervijā «Radio 101» Ušakovs norādīja, ka apkures tarifs tiešā veidā atkarīgs no tā, kādā stāvoklī ir māja. «Tas ir kā mašīna - viena tērē piecus litrus [degvielas] uz simts kilometriem, otra - 25 [litrus] uz 100 [kilometriem],» sacīja Ušakovs.

Viņš pauda pārliecību, ka mājas vajag siltināt, taču par to lemj māju iedzīvotāji, kuriem jānobalso par gatavību to darīt, kā arī uzņemties kredītsaistības, raksta Apollo.lv.

Kā atgādināja Ušakovs, pusi no māju siltināšanas izmaksām sedz Eiropas fondi, savukārt par otru pusi jāņem kredīts no komercbankām.

Komentējot situāciju Rīgā, domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka šeit māju iedzīvotājiem ir grūtāk vienoties, jo mazpilsētās 20 dzīvokļu iedzīvotājiem vieglāk nonākt pie kopsaucēja, nekā Rīgā, piemēram, 110 dzīvokļu iedzīvotājiem.

«Visiem ir alerģija pret vārdu kredīts,» sacīja Rīgas mērs, norādot, ka iedzīvotājiem vajadzētu saprast - par apkuri būs jāmaksā mazāk, taču nāks klāt kredīta maksājuma daļa.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: degviela, Nils Ušakovs, siltums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats