19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Privātajos bērnudārzos dotētās grupas ir piepildītas
Privātajos bērnudārzos dotētās grupas ir piepildītas
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 3. februāris 2012, 12:11
Pēc pašvaldības grupu izveides Rīgas privātajos bērnudārzos brīvas vietas ir tikai pirmsskolas iestādē Karlson. Pārējos četros bērnudārzos grupiņas ir nokomplektētas, un vienā no tiem pat remontē jaunas telpas, lai paplašinātos.


Bērnudārzā Karlson tika piedāvāts vislielākais vietu skaits, tajā ir sešas pašvaldības dotētās grupas 143 latviešu un krievu valodā runājošiem bērniem no pusotra gada vecuma. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļas vadītāja Iveta Nagla spriež – rīdzinieki nereti nevēlas mazuli vest pat tikai dažas pieturas tālāk, tāpēc arī šis privātais dārziņš vēl meklē audzēkņus. Iespējams, Krēgermuižas iela Juglā, kur atrodas Karlson, nešķiet ģeogrāfiski izdevīgākā. I. Nagla stāsta – gadās, kad vecākiem piedāvā kādu brīvu vietu bērnudārzā, bet viņi atbildot – ko vēl ne, nebraukšu tik tālu! Rīgā lielākoties vēlas bērnudārzu tuvu vai nu dzīvesvietai, vai darbavietai.

Pašvaldības finansētās grupas vēlējās izveidot septiņas privātās pirmsskolas iestādes, bet konkursa sietu izturēja piecas: Zemgales un Latgales priekšpilsētās – pa vienai, Vidzemes priekšpilsētā – trīs. Viens no sadarbības partneriem esot informējis, ka ir iespēja palielināt pašvaldības finansēto grupu skaitu, taču tad jārīko jauns konkurss.

Privātā bērnudārza Lotte vadītāja Dita Frīdenberga atzīst, ka šajā dārziņā tiek remontētas papildu telpas un būtu iespēja paplašināt sadarbību ar Rīgas domi, bet pagaidām tik konkrētus plānus vēl nekaļ. Ar līdzšinējo sadarbību dārziņā ir apmierināti. Vecāku pieprasījums bija vairāk nekā 300 vietu pašvaldības finansētajās grupās, bet pašlaik iespējams izveidot trīs grupiņas ar 55 vietām. Tās tika aizņemtas jau oktobrī, tiklīdz konkurss bija beidzies un telpas iekārtotas. «Joprojām vecāki zvana un prasa, vai ir iespēja bērnam apmeklēt šādu grupu,» Neatkarīgajai saka D. Frīdenberga.

I. Nagla norāda, ka daudzi vecāki izmanto iespēju saņemt arī domes piešķirto 93 latu līdzfinansējumu mēnesī privāto bērnudārzu apmeklēšanai, pārējo privātā dārziņa prasīto summu piemaksājot paši. Arī galvaspilsētā veiktie skolu tīkla pilnveidošanas pasākumi ir ļāvuši iegūt papildus 849 vietas bērnudārzos, jo vairākās ēkās bija iespējams atvērt jaunus bērnudārzus vai palielināt grupu skaitu, stāsta domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa. Pirmsskolas izglītības vajadzībām pašlaik tiek izmantotas bijušās sākumskolu ēkas Slokas ielā 197, Baltajā ielā 15, Raņķa dambī 3, Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā 4, Lauku ielā 2b un Ulbrokas ielā 20.

Ir atbrīvotas arī vairākas privātīpašnieku ēkas, kuras agrāk tika izmantotas izglītības vajadzībām, tādējādi ietaupot pašvaldības līdzekļus. Tie ir nami Ģertrūdes ielā 32/3, Dzirnavu ielā 29, Antonijas ielā 13 un Čaka ielā 42.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bērnudārzi, Dita Frīdenberga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats