18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lielākais vidējais uzkrājums pensiju 2.līmeņa vienam dalībniekam ir sabalansētajās stratēģijās
Lielākais vidējais uzkrājums pensiju 2.līmeņa vienam dalībniekam ir sabalansētajās stratēģijās
Autors: BNA / 24. janvāris 2012, 11:27
Pagājušā gada beigās SEB pārvaldīto pensiju 2.līmeņa plānu uzkrājums uz vienu dalībnieku sasniedza 807 latus, kas par 6.9% pārsniedz tirgus vidējo uzkrājumu summu – 755 latus. Augstāko vidējo uzkrājumu tirgū kopumā uz vienu dalībnieku uzrādīja sabalansētās stratēģijas plāni.


Pēc manapensija.lv datiem pērnā gada beigās (30.12.2011) no visiem pensiju 2.līmeņa plāniem augstāko uzkrājumu uz vienu dalībnieku uzrādīja sabalansētās stratēģijas plāni, kuros vidējais uzkrājums uz vienu dalībnieku sastādīja 775 latus. Tam seko aktīvās stratēģijas plāni, uzrādot vidējo uzkrājumu summu uz vienu dalībnieku 760 latu apmērā.

Arī starp SEB Wealth Management pārvaldītajiem pensiju 2.līmeņa plāniem lielāko vidējo uzkrājumu uz vienu dalībnieku uzrādīja sabalansētās un aktīvās stratēģijas plāni. Vidējā uzkrājuma summa SEB sabalansētajā plānā sasniedza 875 latus, par 12.9% apsteidzot vidējo uzkrājumu rādītāju starp visiem sabalansētās stratēģijas plāniem. Savukārt aktīvo ieguldījumu plānos, SEB Eiropas plāna vidējā uzkrājuma summa uz vienu noguldītāju sasniedza 879 latus un SEB Aktīvajā plānā - 805 latus, kas par 15.7% un 5.9% pārsniedz pensiju 2.līmeņa aktīvās stratēģijas plānu vidējo rādītāju.

Mazāko vidējo uzkrājumu uz vienu dalībnieku 735 latu apmērā uzrādīja konservatīvās stratēģijas plāni. Tomēr arī to vidū SEB Latvijas plāna vidējā uzkrājuma summa bija 750 lati uz vienu dalībnieku, kas salīdzinājumā ar vidējo uzkrājumu summu starp visiem konservatīvās stratēģijas plāniem ir par 2 procentpunktiem vairāk.



Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: manapensija.lv, pensija, SEB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats