28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LUAC: Latvijā joprojām saglabājas plašas iespējas gūt pienācīgu peļņu no investīcijām
LUAC: Latvijā joprojām saglabājas plašas iespējas gūt pienācīgu peļņu no investīcijām
Autors: BNA / 20. janvāris 2012, 16:40
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības Centrs (LUAC), strādājot pie investoru pieteikumu izskatīšanas dažādiem investīciju projektiem, secinājis, ka Latvijā šobrīd joprojām ir daudz iespējas efektīvi investēt, ko novērtē gan vietējie, gan ārvalstu finansētāji.


Šobrīd LUAC strādā pie investoru piesaistes vairākiem projektiem, to skaitā stabilā enerģētikas biznesā – atjaunojamo energoresursu jomā, kas kļuvusi īpaši pieprasīta un daudzsološa nozare ar labām attīstības perspektīvām nākotnē. 

Apvienības biedri nereti vēršas pie LUAC speciālistiem, ar lūgumu atvērt savu uzņēmumu investoriem. Arī šobrīd uzņēmumi un privātpersonas, kas ir gatavi investēt līdzekļus var sazināties ar LUAC un saņemt izskatīšanai dažādus investīciju piedāvājumus to skaitā pēdējais perspektīvais ieguldījuma objekts enerģētikas nozarē ar investīciju apjomu no 500.000 līdz 2.500.000 EUR.

Kā ierasts, LUAC speciālisti investoram gatavi piedāvāt uzņēmumu izvērtējumu, norādot iepriekšējos un iespējamos investīciju rentabilitātes rādītājus, tādējādi ļaujot investoram būt maksimāli pārliecinātam par savu ieguldījumu ienesīgumu un minimizēt riskus. LUAC investoriem piedāvātie uzņēmumi nodrošina īsu investīciju atpelnīšanās periodu, apmēram 3 – 5 gadi, kā arī stabilus, garantētus ieņēmumus (subsidēta cena un garantētais iepirkums spēkā uz 20 gadiem), kas būtiski samazina finanšu riskus.

“Lai investīciju tirgu paplašinātu un nodrošinātu gan investoru, gan ieguldījumu saņēmušā uzņēmuma izdevīgumu, svarīgi veikt plašu izpēti un nodrošināties pret iespējamajiem riskiem. LUAC lielu uzmanību pievērš tieši investīciju drošībai un to novērtē ne vien finansējuma ieguldītāji, bet arī uzņēmumi, kas plāno to darīt,” atzīmē LUAC pārstāvis Kaspars Vītoliņš.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atjaunojamo energoresursu joma, ieguldījumu ienesīgums, investīcijas, investīciju atpelnīšanās periods, investīciju projekti, investīciju rentabilitātes rādītāji, investori, investors, investoru piesaiste, Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības Centrs, LUAC, subsidēta cena

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats