19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » RVR viesojās Latvijas valdības delegācija
RVR viesojās Latvijas valdības delegācija
Autors: BNA / 5. janvāris 2012, 10:16
Atsaucoties uz akciju sabiedrības “Rīgas vagonbūves rūpnīca” vēstuli LR Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, uzņēmumu apmeklēja desmit cilvēku liela valdības delegācija satiksmes ministra Aivja Roņa un izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadībā.


RVR vadība pateicās viesiem par valdības uzsākto dialogu un izrādīto interesi par vienu no Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes nozares vadošajiem uzņēmumiem . 

Tikšanās sākumā uzņēmuma darbinieki un tā līdzīpašnieki iepazīstināja valdības pārstāvjus ar RVR darbību pēdējos gados, ar uzņēmuma eksporta tirgiem un tā attīstības perspektīvām – īpaši skaidrojot iespējas, ko RVR paver paredzētā sadarbība ar Spānijas kompāniju CAF kā VAS “Pasažiera vilciens” rīkotā konkursa uzvarētāju un vienu no pasaules līderiem transporta mašīnbūvē.

Vēlāk valdības delegācija, kuru pavadīja žurnālisti, izstaigāja RVR ražotnes teritoriju, tai skaitā arī cehus, kas jau daļēji ir atbrīvoti no vecajām ražošanas iekārtām, jo tiek gatavoti rekonstrukcijai un jauno iekārtu uzstādīšanai. Viesi iepazinās ar vagonu montāžas cehu, kurā tur aplūkojamais “Pasažieru vilciena” vagons atrodas kapitālā remontā, un krāsošanas cehu, kur tiek veikti gruntēšanas darbi pēc Krievijas dzelzceļa pasūtījuma izgatavotās motrises vagonu komplektam.

Nākamie apskates maršruta punkti bija RVR teritorijā izveidotie metālapstrādes rūpnieciski zinātniskā klāstera uzņēmumi, tai skaitā RVR līdzīpašnieka – "Felix Holding" – piederošais AS “Severstaļlat”, AS “Baltijas testēšanas centrs”, pētnieciskā laboratorija.

Valērijs Igaunis, RVR valdes priekšsēdētājs, pēc šī apciemojuma uzsvēra, ka uzņēmums izprot valdības uzdevumus, kas doti līgumslēdzēju pusēm, lai mazinātu iespējamos riskus, un apsveic tās plānu vēlreiz lemt par līguma slēgšanu Ministru kabineta sēdē janvāra vidū.

“RVR stratēģija ir kopā ar mūsu partneri CAF radīt Latvijā mūsdienu transporta mašīnbūves uzņēmumu, kas būtu gatavs tuvāko gadu laikā ražot eksporta tirgiem apmēram 120 vagonus gadā. It īpaši Krievijas un citu NVS valstu tirgiem, kur šobrīd mūsu daļa ir ap 60 procentiem no ritošā sastāvā. Mums ir liels attīstības potenciāls, RVR spēj sasniegt ne tikai šādus ražošanas apjomus – minētais skaitlis drīzāk ir mūsu minimālā programma.”



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas vagonbūves rūpnīca, valdība, vilcieni

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats