20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » FKTK vadītāja amatam izskatīšanai Saeimā virzīs Kristapu Zakuli
FKTK vadītāja amatam izskatīšanai Saeimā virzīs Kristapu Zakuli
Autors: BNA / 30. decembris 2011, 12:35
Finanšu ministrs Andris Vilks un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimševičs konsultāciju rezultātā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatam nākamās nedēļas sākumā apstiprināšanai Saeimā virzīs Kristapu Zakuli, SIA „Lattelecom” Drošības nodaļas vadītāju.


Kristaps Zakulis ir augstāko izglītību Latvijas Universitātē – bakalaura grādu ekonomikā un maģistra grādu biznesa vadībā, labi pārzina finanšu sektoru, viņam ir pieredze sadarbībā ar valsts drošības un tiesību aizsardzības iestādēm; iegūta arī tiesību zinātņu speciālista kvalifikācija un pieredze naudas atmazgāšanas novēršanas darbā. 

Zakulis pieredzi ir ieguvis valsts drošības iestādēs, kā arī darbā banku un IT sfērās, kur vadījis drošības struktūras. Savukārt no 1995. gada līdz 2000. gadam K. Zakulis strādājis Satversmes aizsardzības birojā, bet no 2000. gadā līdz 2009. gadam par AS „Swedbank” Drošības daļas vadītāju.

Finanšu ministrs Andris Vilks: „Zakuļa kungam ir nozīmīga līdzšinējā starptautiskā darba pieredze, kā arī ir vajadzīgā pieredze sadarbībā ar valsts drošības iestādēm. Turklāt ir ļoti svarīgi, ka K. Zakulim ir jauns skatījums uz sektora turpmāko pārraudzību. Minētās prasmes un pieredze K. Zakulim FKTK vadītāja amatā ļaus stiprināt FKTK darbību un sekmēt finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku uzraudzību,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimševičs: „Saeimai apstiprināšanai virzām izcilu speciālistu – labu kandidātu FKTK vadītāja amatam. Viņā augstu vērtēju arī gatavību šo sarežģīto un atbildīgo uzdevumu uzņemties šajā saspringtajā situācijā.”

Plānots, ka nākamā gada janvāra otrajā nedēļā K. Zakuļa kandidatūru FKTK vadītāja amatam izskatīs atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Tāpat viņa kandidatūras izskatīšanu uzsāks Saeimas politiskās frakcijas.

Kā jau iepriekš tika norādīts, Saeima varētu izskatīt un vēlāk apstiprināt FKTK vadītāju nākamā gada janvārī.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: FKTK, Kristaps Zakulis, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats